LHC-backen om lyftet: ”Vårt självförtroende är skyhögt just nu”


30 januari

Han fick en tuff start. Nu har Linköpings nyförvärv Samuel Lofquist börjat hitta rätt liksom hela laget. 
– Det känns som jag spelar min bästa hockey nu, säger han till HockeyNews.se


Annons

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

När Linköping hade det som allra tuffast anslöt den amerikanske backen Samuel Lofquist till laget. Nyförvärvet fick en tuff start i SHL, men liksom hela laget har han börjat hitta rätt på slutet. 

– Det är alltid en omställning när en spelare kommer från en liga till en annan, och så var det även för mig. Det känns som jag spelar min bästa hockey nu, säger han. 

Samuel Lofquist har tidigare representerat Oskarshamn och Djurgården i Sverige och de flesta känner säkert igen honom som en offensivt skicklig back. Offensiven finns kvar, men 29-åringen har tagit stora kliv i det defensiva spelet. 

– Coacherna här är en stor anledning till det, de har verkligen trott på mig och låtit mig spela i defensiva situationer. Deras coachning och förtroende har tagit ut det bästa ur mitt defensiva spel. Jag känner själv att jag är mer av en tvåvägsspelare nu, säger Sam Lofquist som stått för nio poäng på 23 matcher i Linköpingströjan den här säsongen. 

Hur trivs du i Linköping så här långt?

– Jag älskar det. Fansen är bra, staden har allt och arenan är fantastisk, säger Samuel Lofquist som har med sig familjen till staden: 

– Det är min fru, hund och min ett och ett halvt år gamla son Thor. De älskar precis som mig Linköping. Det är väldigt kul att sonen har en så stor kärlek till hockey redan.

Hans kontrakt går ut efter säsongen och än så länge har han inte funderat kring sin framtid, men en sak är säker – han trivs. 

– Jag gillar inte att tänka på framtiden innan säsongen är slut. Allting är möjligt, och jag har väldigt kul här så det är absolut en möjlighet att stanna. 

Samuel Lofquist jublar efter ett mål. Foto: Bildbyrån

För Linköping ser läget betydligt ljusare ut och efter nio poäng i förra veckan har man plötsligt skakat av sig både Oskarshamn och Leksand under det negativa sträcket. 

– Man ska inte säga för mycket, men saker och ting har gått vår väg. Även fast vi förlorade många matcher ett tag så kände vi att vi spelade på rätt sätt. Nu har det slutligen gett utdelning. 

Har ni gjort några förändringar i spelsystemet?

– Bert (Robertsson, tränaren) har ett bra system och den enda förändringen ledarstaben har gjort är att de gett oss lite mer fria tyglar så att vi kan använda vår kreativitet för att göra mål. Vårt självförtroende är skyhögt just nu och vi alla känner att vi har något bra på gång. 

Är målet inställt på slutspel nu?

– Vi siktar och har alltid siktat på slutspel. Jag tror definitivt vi kan nå dit, vi är ett farligt lag. 

Linköping är spelledigt under torsdagen, men under lördagen väntar en tuff fight i form av Skellefteå på bortaplan. 

– Det viktiga blir att vi spelar på samma sätt som vi gjort de senaste matcherna, oavsett hur matchen kommer sluta så ska vi känna att vi har gjort det. Vi spelar som bäst när vi har roligt och gör vår grej, då kommer resultaten till slut att komma, säger han. 


Annons

Annons