Backen redo för spel efter långa frånvaron: ”Varit tufft mentalt”


24 januari
ÄNGELHOLM. Èric Gélinas har saknats för Rögle de senaste fem veckorna. Mot HV71 gör den hårdskjutande backen comeback – och han vill ta ett stort ansvar direkt.  
– Jag vet min roll i det här laget och det är den jag ska hitta tillbaka till, säger han till HockeyNews.se. 

Annons

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Èric Gélinas har inte spelat sedan matchen mot Oskarshamn den 17 december. När Rögle ställs mot HV71 under lördagen är backen dock åter i spel – och han ser fram emot att få spela igen. 

– Det ska bli riktigt kul. Jag har inte haft några bakslag alls, så jag är redo för att kliva rätt in. Det är ett tag sen nu, jag är exalterad för matchen imorgon, säger han. 

Vad kan du säga om skadan du har haft?

– Det är första gången jag hade en muskelskada, så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig eller vad som skulle hända. Det har varit perioder där det varit upp och ner, men nu är jag fullt återställd och ser fram emot att spela. 

Muskelskadan var den 28-årige kanadensarens andra skada den här säsongen och han tycker att det har varit jobbigt att stå utanför laget på nytt. 

– Vi har haft så mycket skador i år och det har varit tufft mentalt att inte kunna hjälpa laget. Men jag har försökt tänka positivt och tycker att jag har ett gjort ett bra jobb vid sidan av för att komma tillbaka i spel så fort som möjligt, säger han. 

Vad vill du komma in och bidra med?

– Jag har aldrig varit spelaren som kliver fram och ska göra allt själv. Min styrka är det enkla spelet och det är så jag är mest effektiv. Vi har laget för att vara ett dominant lag i den här ligan och det är bara upp till oss nu.

Den hårdskjutande backen har spelat 20 matcher och stått för åtta poäng (2+7) och så här långt tycker han att han hittat rätt i prestationerna. 

– Jag är ganska nöjd med min säsong så här långt. Jag vet min roll i det här laget och det är den jag ska hitta tillbaka till, säger han. 

Kanadensaren jublar efter ett av sina två mål den här säsongen. I morgon gör han comeback. Foto: Bildbyrån

4–0 segern mot Skellefteå i tisdags följdes upp av en 5–1 förlust mot bottenlaget Linköping under torsdagen. Inför matchen mot HV71 har laget pratat om att vara mer konsekventa. 

– När vi alla drar åt samma håll är vi topp ett två lag i denna ligan. Vi såg det mot Örebro, Luleå och Skellefteå. Vår värsta fiende är oss själva, och när vi försöker oss på saker på egen hand vinner vi inte. Vårt största fokus är att vi alla ska dra åt samma håll och när vi gör det det är vi väldigt tuffa att möta, säger han. 

Vad behöver ni se upp med?

– De är ett bra lag och har en vass offensiv med spelare som är riktigt farliga. Men på mötena har vi tagit upp att vi inte ska lägga för stort fokus på motståndaren. Vi ska försöka diktera matchen imorgon, säger han. 

FAKTA/Så tränade Rögle under fredagen (läs från vänster)

Målvakter:

Roman Will/Christoffer Rifalk

Backpar: 
Kodie Curran - Samuel Johannesson
Daniel Bertov/Èric Gélinas - Craig Schira
Samuel Jonsson - Erlend Lesund 

Forwards:
Leon Bristedt - Ted Brithén - Daniel Zaar
Dennis Everberg - Simon Ryfors - Dominik Bokk
Nils Höglander - Mattias Sjögren - Taylor Matson
Erik Andersson - Anton Bengtsson - Adam Edström

Roterade:
Kevin Wennström
Hampus Gustafsson

Kommer ej spela: Niklas Hansson och Nick Sörensen


Annons

Annons