AnnonsTränaren om den offensiva explosionen: ”Lite mer konsekvent”


13 januari

Efter en, sett till den offensiva utdelningen, ganska svag grundserie har Hudiksvall startat Allettan urstarkt. Laget har fått ordentlig fart på målskyttet och toppar den norra Allettan. Men tränaren Per Ljusteräng är egentligen inte särskilt förvånad över att det har lossnat offensivt.
– Spelmässigt är det fortfarande så att vi kan bli lite effektivare, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det brukar sägas att målskytte inte är något man bara kan koppla på när det behövs. Det är något som måste präntas in i ryggraden. Men sett från utsidan kan det te sig som att Per Ljusteräng bara tryckt på sin offensiva ”on”-knapp lagom till Allettan. En haltande offensiv har blivit en sprudlande offensiv.

Men riktigt så enkelt är det naturligtvis inte.

– Vi har inte gjort något annorlunda. Vi har pratat om hela tiden i laget att vi tror att spelet i Allettan kommer att passa oss lite bättre, men jag vet inte, det kanske är så att man är lite mer på mål och skjuter lite snabbare. Det kanske börjar sätta sig att man får inte den här extra tiden, funderar tränaren.

– Det är ofta så när man spelar mot sämre lag, du får mer tid och frågan är vad man gör med den tiden. De flesta spelarna på Hockeyettan-nivå väljer att dribbla lite extra och titta lite extra. Vi pratar mycket om att har man klubban i slottet då måste man skjuta.

Har ni haft mycket diskussion om målskyttet i laget?
– Nej, det är inte så att vi inte haft chanser, vi har mer haft problem att få den över linjen. Alltså har det varit tomt mål har vi skjutit på något benskydd eller i stolpen, vi har haft lägena, det är bara att vi inte har petat in den, så för min del har det inte varit någon större fara.

Passande att ketchupeffekten kom lagom till Allettan då...
– Ja, men sådan är ju planen också, att bli bättre hela tiden. Jag tycker att vi gör samma saker, men vi gör det lite mer konsekvent och då blir det över tid bättre resultat. Men det är kul att vi har fått en bra start.


Tre målskyttar leder laget
Men även om Hudiksvall fått ordentlig fart på målskyttet och snittar fem mål framåt per match över sina fem första matcher i Allettan finns det saker att fundera över. Exempelvis står trion Jesper Wiberg (6), Markus Kinisjärvi (5) och Adam Byström Johansson (4) för 15 av 25 mål framåt och är de enda i laget som hittat nätet mer än en gång under de inledande matcherna.

Ni har tre killar som har gjort mer än hälften av era mål tillsammans...
– Har vi? Det är ju bra, då har ju de andra sina mål kvar då, skrattar Ljusteräng.

– Jag hoppas att vi ska bli lite bättre hela tiden och Wiberg är ju en jäkla målskytt det ser man, med det skottet ska det vara svårt att undvika att göra en massa mål. Kinisjärvi och Byström de ska ju vara vårat lok i förstakedjan och det har de ju verkligen axlat och varit bra nästintill varje match. Det behöver alla lag och det de gör som jag hoppas de kommer fortsätta med är att de drar med sig de andra att höja upp sig.

Vad känner du själv att det är ni måste skruva på rent spelmässigt?
– Vi kan bli bättre överallt, vi har kommit en bit på vägen, men vi är inte nära så bra som vi kan vara. Vi kan ha mycket bättre powerplay, boxplay har inte varit så bra som det borde vara just nu, så spelmässigt är det fortfarande så att vi kan bli lite effektivare, så vi har ganska mycket att ta på.

– Jag tycker att vi har byggt ganska långsiktigt och låtit alla spela och hållit en bra bredd, nu börjar vi matcha laget lite hårdare emellanåt och skruva på allting så det blir som i rätt ordning och hittills känns det som att vi fått bra resultat i alla fall.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons