AnnonsUllström om Frölundas vapen: “Det är vår chans att vinna”


3 december

David Ullström är väl bekant med Frölunda sedan sina år i HV71. Nu ska han hjälpa schweiziska Biel att slå ut göteborgarna i CHL-kvartsfinalen.
– Jag hoppas att vi kan överraska dem med sättet vi spelar på, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Den tidigare HV-forwarden David Ullström inledde säsongen i KHL-laget Dinamo Riga, men köptes ut från sitt kontrakt i oktober och hamnade i stället i schweiziska Biel. 

Nu ska han ställas mot Frölunda i CHL-kvartsfinalen – ett lag han är väl bekant med från sina möten med HV71. 

– Det ska bli roligt att komma till Sverige och möta Frölunda. Det är ett bra test för oss för att se var vi står. Det blir tufft så klart. Jag hoppas att vi kan överraska dem lite med sättet vi spelar på, som är väldigt annorlunda jämfört med svensk hockey. Det är vår chans att vinna, säger han.

Har du kommit med något tips till tränarna?

– Vi hade ett litet morgonmöte och lite koll har jag ju, sen har vår svenske tränare (Anders Olsson) ganska bra koll på dem också. Det är väl framförallt deras powerplay som jag är bekant med.

– Det är ett djupt lag och de har fyra bra femmor, så det finns inte jättemycket att säga mer än att vi behöver en topprestation och inte får ta utvisningar. Då tror jag att vi kan ställa till det för dem, säger han. 

LÄS MER: Flera frågetecken i Frölunda inför CHL-kvarten

Biel vann sin grupp före finska Tappara och slog ut tyska Augsburg i åttondelsfinalen, ett lag man fick kämpa hårt mot. 

– Det var en tajt serie. Precis som Sverige ska bli annorlunda, så var tysk hockey annorlunda. Det var betydligt mycket mer fysiskt, men jag tycker vår skicklighet tog över i de avgörande lägena, säger han. 

David Ullström i HV-tröjan. Foto: Bildbyrån

David Ullström har inlett säsongen i Schweiz med att göra fyra poäng på sju matcher i ligan och ytterligare tre poäng på tre matcher i CHL. Han börjar mer och mer anpassa sig till det schweiziska spelet. 

– Det har varit bra. Vi är fem importer så vi rullar lite, det är bara fyra som får spela i ligan. Det känns bättre och bättre och jag lär mig ligan och spelet. Jag får lite mer tid och det måste jag ta tillvara på. Sista matcherna har känts väldigt bra, säger han. 

Hur känns det att få stå över en match då och då?

– Det är en ny situation för mig, men det är som det är. Vi har haft extremt mycket matcher också, vi spelar i schweiziska cupen, CHL och ligan, så det har varit väldigt hektiskt. Det har varit ganska skönt att få vila någon match här och där. 

Hur har du trivts utanför isen?

– Jättebra, det är fantastiskt land. Jag tror inte du kan hitta ett bättre familjeliv när du spelar hockey, vi har en liten son och det har underlättat. Resorna är väldigt bekväma och vi sover hemma varje kväll. Jag tror inte vi haft en bussresa på över en timme och 30 minuter. Där är några matcher som är lite längre, men då har jag inte varit med. Jag har varit hemma vid 12 varje kväll, så det är helt otroligt.


Annons

Annons