AnnonsSkadade backen siktar på Allettan: ”Har inte gått på is än”


3 december

Det kommer inte bli något mer spel innan jul för Hudiksvalls viktige back Henric Nordin som inte funnits med i matchtruppen på ungefär en månad. Siktet är istället inställt på att vara klar för spel till Allettan.
– Jag kan nog börja gå på is i början av nästa vecka, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Senast den 30-årige backen fanns med i laguppställningen för Hudiksvall var i mötet med Vallentuna tidigt i november. Efter det togs beslutet att han skulle vila. Då hade han ändå försökt spela med en fotskada som han ådrog sig i mötet med Strömsbro några veckor tidigare.

– Jag fastnade i isen med skenan mot Strömsbro och så ramlade spelare över mig. Sen försökte jag i kanske en och en halv vecka till, men det blev bara värre. Då bestämde vi att jag skulle ta en ordentlig vila och köra rehab, förklarar han.

Medan Hudiksvall, som redan är Allettan-klara, spelar av sina sista matcher för grundserien, ägnar sig Nordin istället åt rehab och förbereder sig för det som komma skall efter jul.

– Den tar lite tid att läka ihop, det ska vara mellan sex och åtta veckor innan man är i full träning. Vi siktar på att jag ska vara tillbaka till Allettan.

– Det är jävligt tråkigt, att spela toppmatcherna mot Huddinge och Visby och Väsby är det som är roligast och dem fick jag bara spela en sväng nu i och med skadan. Jag har Allettan att se fram emot.

Finns det någon risk att du kan missa matcher även i Allettan?
– Den risken är ganska liten, jag vet inte hur det blir kroppen läker ju olika fort. Men mellan sex och åtta veckor är standard, vi har tagit både röntgen och magnetkameraundersökning som inte visat något annat så det är inget som ska behöva opereras.

– Jag kan nog börja gå på is i början av nästa vecka och köra kondition och kontrollerade rörelser och försöka få igång pumpen lite.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons

Annons