AnnonsDärför tackade han nej till Karlskrona: ”Nöjd med beslutet”


2 december

När Grums under söndagen åkte på sin första hemmaförlust för säsongen, 1-4 mot Lindlöven, gjorde man det utan sina två vassaste anfallare Pelle Hedlund och Jesper Norbäck som hastigt och lustigt lånats ut till Karlskrona i Hockeyallsvenskan. Men med på isen fanns viktige backen Jesper Appel som även han erbjöds en utlåning, men tackade nej.
– Jag är nöjd med beslutet jag tog, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Karlskrona har fyllt sin kvot av lån som är tillåtna från SHL-klubbarnas organisationer och därför tvingats vända sig mot Hockeyettan för att hitta spelare att få ihop truppen med. I Grums hittade de spetsanfallarna Pelle Hedlund och Jesper Norbäck som lånas ut i en vecka trots att det värmländska gänget har egna matcher att ta hänsyn till.

Härföraren på backplats, tillika lagets tredje bäste poängmakare, Jesper Appel var också föremål för den allsvenska klubbens intresse. Men valde att tacka nej.

– Jag snackade aldrig själv med Karlskrona utan det var sportchefen i Grums som frågade om jag ville åka med Jesper Norbäck under en vecka. Jag funderade lite och kom fram till att jag har det bra i Grums och ville vara klubben trogen, förklarar han.

– Jag kände att det bara var tre matcher, att då röra upp det och komma tillbaka efter en vecka. Jag kände att jag ville göra klart det med Grums nu när vi har gjort det så bra. Fortsätter jag att spela bra kanske de vill ha mig igen. Jag är nöjd med beslutet jag tog.


Får vara en ledare
Utan de två spetsanfallarna Norbäck och Hedlund, som toppar den interna poängligan, på isen såg Grums ut att vara storleken mindre än sina gäster Lindlöven på söndagseftermiddagen.

– Det är klart att det blir speciellt när två av våra viktigaste spelare offensivt försvinner, konstaterar Appel.

– Vi pratade om det att nu får andra kliva fram och visa sig. Där ändå så att mycket kan hända i en Alletta, folk kan bli skadade och vi måste kunna spela även utan våra stjärnor, eller vilka det nu än är som saknas.

Men förlusten mot Lindlöven till trots har så väl Grums som Jesper Appel personligen svarat för en oerhört stark höst och överträffat alla förväntningar.

– Vi gick för Allettan, det är kul att kunna motbevisa alla experter att vi är ett bra lag. Jämfört med många andra lag har vi en billig trupp, men det gjorde vi klart från början att det är viktigt för oss att sätta att gruppen fungerar och att alla köpte sina roller.

– Jag får vara med och vara en ledare precis som jag vill, man växer som människa av det.

Nu valde du att tacka nej till att bli utlånad till Karlskrona, men ambitionen om att ta dig tillbaka till Hockeyallsvenskan finns fortfarande?
– Det är klart att drömmen finns där, men det ska passa. Jag har en annan plan för hockeyn, det är inte det viktigaste att bara flytta iväg vart som helst.

LÄS MER: Valde bort toppklubbar för trygghet 

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons

Annons