Spetsspelaren borta fram till juluppehållet...eller?


29 november 2019

De senaste matcherna har forwarden Dennis Santesson, som värvades till Skövde som spets inför säsongen, tvingats stå vid sidan av isen med en sargad axel. En skada som troligtvis håller honom borta till jul...eller?
– Det kanske finns omständigheter som gör att jag kan spela, säger han till HockeyNews.se.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

De två senaste matcherna har den 27-årige forwarden tvingats stå vid sidan av Skövdes kamp för att säkra en plats i Allettan. Det är en axel som spökar.

– Jag åkte på en axelskada när jag brakade in i sargen mot Borlänge och som jag haft problem med. Jag fick ett bakslag får någon vecka sedan och då tog vi beslutet att vi låter det vara ett tag och sikta på att vara tillbaka efter jul, förklarar han.

– Det är ledband i axeln som är lite ömma, det gör inte ont till vardags men i vissa rörelser på planen. Vi tog beslut innan Nyköpings-matchen att det är bättre att det får läka ihop. Man gör sig inte själv riktigt rättvisa heller, man vågar inte kasta sig in i närkamper och låter kanske bli att ta ett skott som man hade gjort annars.

Men det är inte en skada av den omfattningen att det kan bli behov av operation?
– Nej, det finns ingen sådan risk. Det blev lite irriterat när jag gick på för tidigt, det är bara att vila som gäller.


Spela med smärtstillande
Planen är alltså att vila och komma tillbaka i bättre slag lagom till en eventuell Alletta, men med ett stekhett derby mot Mariestad i antågande och en streckstrid som plötsligt blev i alla fall lite nervig när Nyköping 4-0-vann i Billingehov senast kan det kanske finnas undantag.

– Vi siktar på efter jul, sen kanske det finns omständigheter som gör att jag kan spela innan jul...

Vad kan det vara för omständigheter?
– Om det blir kamp in på målsnöret om platsen i Allettan eller så. Redan efter en veckas vila känns det betydligt bättre och det är derby på måndag, vi får ta ett snack, skrattar forwarden.

– Vill coach att jag spelar är jag redo, det går nog att köra med smärtstillande och tejp.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här