Tillbaka i träning efter otäcka smällen: ”Läkarna skrattar fortfarande”


26 november

Det har gått två månader sedan den otäcka smällen i Vida Arena. Nu är Oskarshamnsbacken Oskar Nilsson tillbaka i träning med laget – och han närmar sig spel.
– Läkarna har skrattat och de skrattar fortfarande. Vi får se vem som har rätt, jag eller läkarna, säger han till HockeyNews.se.  


Annons

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Backen Oskar Nilsson har inte spelat sedan den 26 september då han tacklades otäckt av Växjös Brendan Shinnimin, föll illa till sargen och ådrog sig brutna revben och en punkterad lunga. 

Nu är 28-åringen på väg tillbaka och under tisdagen tränade han med laget för första gången sedan smällen. 

– Det var nytt, det var längesen jag var på is så det var mycket intryck. Det var ett steg framåt i alla fall, säger Oskar Nilsson som dock inte deltog i några kampsituationer:

– Det blir inte kamp på några veckor. Det är revbenen som fortfarande inte är riktigt hundra, så jag undviker det ett tag. 

Hur känns det så här efter träningen?

– Det känns helt okej faktiskt, jag har inte hunnit känna efter så mycket. Jag har provat tidigare men fått lite bakslag. Nu har det varit två dagar i rad, i går var det själv och idag var det med alla. Jag hoppas det känns bra imorgon också. 

Oskarshamnsfansen med en banderoll till Oskar Nilsson i matchen mot Luleå. Foto: Bildbyrån 

Rehabiliteringen har gått förvånansvärt snabbt. Oskar Nilsson menar att det handlar om vilja. 

– Det gäller bara att vara lite tjurig. Det är mycket mentalt också. Det är klart det gått fort, men det är fortfarande en bit kvar så jag ska inte ropa hej än. Det är ett bra steg på vägen, säger han. 

När kan du vara tillbaka i spel?

– Jag har alltid sagt runt jul. Läkarna har skrattat och de skrattar fortfarande. Vi får se vem som har rätt, jag eller läkarna. 

Vad säger du till läkarna när de skrattar?

– De tycker det är härligt att jag är optimistisk, men de tycker att jag ska dra ner förväntningarna litegrann. För mig handlar det om att sätta mål och sikta högt. Det viktigaste är att jag tror på det själv. 

Han medger att det varit tufft att sitta utanför när spelet hackat för laget. 

– Jag har aldrig varit utanför laget på det här sättet. Det har varit tufft eftersom laget gått tungt. Det är skönt om vi spelar bättre så att jag får ännu mer arbetsro. Jag har inte varit på hallen varje dag, det har varit tufft mentalt, säger han. 

Efter 12–0 förlusten mot Färjestad i början av säsongen tog Oskarshamn revansch när värmlänningarna kom på besök i Oskarshamn i lördags. 

– Vi hade en jobbig afton i Karlstad, så det var många som var revanshcusgna. Sen fick vi en boost av att ”Enga” (Jonas Engström) kom tillbaka så det var härligt tryck i grejerna. Jag hoppas att vi kan spinna vidare, säger han.

På torsdag ställs laget inför ännu en tuff uppgift när man gästar Frölunda. 

– Det är en av de tuffare utmaningarna att spela i Scandinavium. Samtidigt kan vi spela utan förväntningar och fokusera mer på vårt eget spel istället för på resultattavlan. Gör vi det tror jag vi har chans att slå dem på fingrarna.

Du är rätt sugen på att spela nu va? 

– Ja, fyfan. Det kliar i kroppen. 


Annons

Annons