AnnonsKristianstads trotjänare: ”En rätt lång tid man krigat för det här”


8 november

Trotjänaren och klubbikonen Fredrik Hanson har öst in poäng i HockeyEttan i Kristianstad i år efter år.
Nu får han äntligen spela med klubben i HockeyAllsvenskan – men det är många som frågar sig varför han inte valt en högre nivå tidigare.
– Jag har verkligen velat spela allsvensk hockey med Kristianstad, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras i samarbete med Coolbet – odds från Hockeytvåan till SHL

Kristianstad har inlett det allsvenska äventyret lysande och ligger på en sjunde placering i tabellen efter 17 omgångar. Överraskande enligt många, men inte enligt trotjänaren Fredrik Hansson. 

– Jag är inte överraskad. Jag tycker att man såg de första fem-sex första matcherna att vi kommer att vara med och kriga mot de här lagen. Vi går in i varje match för att vinna. Det ligger ett väldigt hårt jobb bakom. Men det gäller att inte slappna av, för det är inte många poäng ner och upp i tabellen, säger han och summerar första delen av säsongen:

 – Den är godkänd. Jag tycker ändå vi borde haft några poäng till i vissa matcher, men ser man till de första 17 matcherna så ligger vi sjua och det får vi väl ändå se som godkänt. 

Det här är trotjänarens nionde säsong i klubben och i år efter år har han öst in poäng för klubben i HockeyEttan, men frågorna var många inför säsongen: Skulle han klara av att göra det även på allsvensk nivå?

Efter den första delen på säsongen är han lagets poängbäste spelare med 12 poäng på 16 matcher.  

– Man ska ha lite tur också, säger han ödmjukt. Jag spelar på samma sätt som funkat tidigare och sen har jag bra spelare runtomkring mig också. Nu har jag haft bra kemi med Johan (Lundgren) både i fjol och i år. Det finns lite mer att ta av oss i powerplay, där har vi inte varit jättebra, säger han. 

Det är många som ställer sig frågande till varför du valt att harva runt i ettan de senaste åren när man ser dig spela nu. 

– Haha. Det är en bra fråga. Jag har verkligen velat spela allsvensk hockey med Kristianstad och valt tryggheten där i stället för att kanske inte få så mycket förtroende i allsvenskan. Det får man säga vad man vill om, men jag har inte ångrat det. Nu står jag här och får spela allsvenskan med Kristianstad. 

Vad betyder det för dig att få spela allsvensk hockey med Kristianstad?

– Det betyder jättemycket. Det är mitt nionde år jag är inne på och det är en rätt lång tid man har krigat för det här. Det tog rätt lång tid att fatta att vi är här (i allsvenskan). Nu är man som en junior igen, man tycker det är skitkul. 

Trotjänaren Fredrik Hansson får äntligen spela allsvensk hockey med Kristianstad. Foto: Bildbyrån

Den största anledningen bakom lagets succé menar Fredrik Hansson är den starka kärnan som finns kvar från fjolåret. 

– Det har betytt mycket. VI har både behållt och fått tillbaka spelare som vet vad Kristianstad står för och vad det finns för krav här. Då blir det lätt för de nya som bara kan komma in och haka på, säger han. 

En annan anledning är den starka hemmatrenden – där laget tagit många poäng den här säsongen. 

– Vi är otroligt trygga här hemma och har en fantastisk publik som manar på oss och som verkligen bär oss framåt. Vi har byggt upp det under några här nere, säger han. 

Vad kan ni förbättra till andra delen på säsongen?

– Vi kan förbättra många saker, men framförallt är det väl att få in lite fler puckar i powerplay och vara lite mer distinkta framför målen. Det är den största skillnaden från division 1, man blir straffad på sina misstag på ett helt annat sätt. I division 1 kunde man spela på 70 eller 80 procent och ändå vinna med fyra puckar. Det går inte här, här måste man vara 100 procent varje kväll för att ta poäng, säger han. 


Annons

Annons

Annons