Malmöforwarden efter tredje raka förlusten: ”Får fokusera på spelet”


17 oktober 2019

MALMÖ. Förlusten mot HV71 var Malmös tredje raka förlust, men den danske forwarden Frederik Storm finner ingen anledning till oro. 

– Vi spelar tillräckligt bra för att vinna i dag, så det är bara att kriga på, säger han till HockeyNews.se


SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Malmö fick en mardrömsstart på matchen mot HV71 och efter den första perioden var det 3–0 till gästerna. Men Skåningarna kom ikapp och fixade fram förlängning där man hade bud på mer. I straffläggningen var det dock Smålänningarna som kunde sno åt sig extrapoängen. 

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match. Vi ger bort lite för enkla målchanser i början, men jag känner ändå att vi spelar bra. Trots 3–0 kände vi att vi kunde vända det här och det gjorde vi. Vi borde ha vunnit, säger forwarden Frederik Storm efter matchen. 

Ni gav bort två mål i första perioden. Varför blir det så?

– Jag vet inte om vi ger bort, de gör bra grejer också. Vi har duktiga motståndare, det får man inte glömma. Däremot gav vi dem lite för mycket ytor och deras effektivitet straffade oss.  

Det här var Malmös tredje raka förlust och nu har man släppt in elva mål på tre matcher, men Frederik Storm är inte orolig inför fortsättningen. 

– Nejdå. Vi får fokusera på spelet. Vi spelar tillräckligt bra för att vinna i dag, så det är bara att kriga på, säger han. 

Spelet i powerplay har dock mer att önska. Mot HV71 fick Skåningarna chansen i numerärt överläge hela åtta gånger, men det blev bara ett mål i spelformen. Trots det är Malmös spetsforward positiv. 

– Vi har två riktigt bra powerplaykedjor, skapar många chanser och förflyttar pucken bra. Det är bara att fortsätta, säger han. 

Den danske forwarden, som var tillbaka från skada inför matchen, stod för ett vackert mål när han distinkt satte dit 1–3 målet i den andra perioden. 

– Det känns bra så klart. Men med de lägena vi skapade i kedjan borde vi gjort två eller tre mål, säger han missnöjt. 

Härnäst väntar Frölunda på bortaplan för Malmö och Frederik Storm. 

– Det blir en tuff match. Vi vet att Frölunda är bra på hemmaplan, så det gäller att vara tajta defensivt och ta tillvara på chanserna framåt, säger han.