HockeyNews
PLUS

138 förhoppningsfulla svenskar på NHL-camperna

(9850) Lagesson/Kellman/Fagemo
Bildbyrån

Publicerad: 15 september 2019

FacebookXWhatsApp

GÖTEBORG. NHL-lagens camper har kört igång. Det är nu lagdelarna ska formas till kompletta lag för att inleda säsongen i början på oktober. 138 svenskar finns med i 30 av de 31 lagen. Bara New York Islanders är utan blågult inslag på sin camp. HockeyNews NHL-expert Sven Gustavsson går igenom lag för lag. 

Atlantic Division

Boston Bruins

Värmlänningen Oskar Steen ska efter en riktigt bra säsong i Färjestad få chansen att känna på NHL-nivån. Han tar knappast en forwardsplats hos Stanley Cup-finalisterna, utan får sikta in sig på att via Providence få göra NHL-debut under säsongen. Blott 19-årige backen Axel Andersson får räkna med att inledningsvis lära sig försvarsspelet på liten rink i AHL. Pär Lindholm fick spela 61 matcher med Toronto sin debutsäsong. Han avslutade i Winnipeg, där det dock bara blev fyra matcher. Nu ska ha försöka ta en plats i Bostons fjärdelina. Jocke Nordström gjorde fram för allt ett imponerande slutspel i våras och är given som hjälpgumma på olika platser i laget.

Mest spännande blir det att följa Anton Blidhs försäsong. Göteborgaren har efter 19 NHL-matcher 2016-17 bara fått dra på sig Boston-tröjan en gång per säsong sedan dess. Men 24-åringen har två stabila AHL-säsonger bakom sig med 153 matcher för Providence. Det lär blir fler NHL-matcher för Anton den här säsongen.

Antal svenskar på campen: 5

Buffalo Sabres

Ett av de verkliga svensklagen i ligan där Linus Ullmark ska ta hand om förstaspaden i mål, superback Rasmus Dahlin ta nya kliv sin andra säsong på backplats och Marcus Johansson bidra ännu mer med sin smartness i offensiven i detta unga talangfyllda lag. Johan Larsson är tillbaks igen efter. Den 27-åriga slitvargen från Gotland gör nu sin sjunde säsong i Buffalo. Lawrence Pilut fick spela knappt hälften av matcherna sin debutsäsong i fjol och lär finnas med i snacket kring ett tredje backpar också i höst. 

Men den svensk som drar till sig störst intresse inför campen är utan tvekan SHL:s skyttekung från 2018, Victor Olofsson. 63 poäng, varav 30 mål på 66 matcher i AHL imponerade. Han tog också för sig när han väl fick debutera i NHL förra säsongen. Två mål och två assist på sex matcher är en insats som gillas av vilken lagledning som helst. Victor har i alla fall en stor chans att få vara med från start den här säsongen.

Rasmus Asplunds debutsäsong i Rochester förra året med 41 poäng, varav 31 assist, på 75 seriematcher var helt okej. Han kommer att få göra sin NHL-debut den här säsongen. Frågan är bara om han kan slå sig in direkt.

Svenskar: 8

Detroit Red Wings

I ett lag utan Niklas Kronwall på isen, men väl bredvid intill nye general managern Steve Yzerman som rådgivare, är det ändå en hel del svenskar. Patrik Nemeth får chansen bland backarna där nu Jonathan Ericsson är en veteran. Gustav Lindström kommer från endast en SHL-säsong och får skolas in i backspelet i Grand Rapids. 

Christoffer Ehn överraskade och tog en centerplats sin debutsäsong. Ska bli intressant att se vad Yzerman har för planer för honom i år.

Jacob de la Rose är given i renoveringsobjektet Detroit.

Målvakten Filip Larsson har efter en säsong i juniorligan USHL och en med University of Denver i collegeligan nu klättrat upp till en plats i AHL. Men han kommer i alla fall att få känna på NHL:s fart och hårdhet under campen.

Svenskar: 6

Florida Panthers

En klubb som inte haft många blågula inslag de senaste åren. Nu har Anton Strålman anslutit på ett treårskontrakt. Veteranen ska med sitt lugn stötta upp försvaret i ett lag som många väntar på ska nå den där riktigt stora framgången. Nu än mer under coach Joel Quennevilles ledning. Sergej Bobrovskijs plats i mål efter veteranen Roberto Luongo bidrar än mer till nyfikenheten på säsongens Florida.

Strålman har faktiskt svensk sällskap på campen. Stockholmsbacken Gustav Bouramman, med Hammarby som moderklubb, får en chans att känna på hetluften. Gustav har gedigen erfarenhet av nordamerikansk hockey vid det här laget. Efter tre säsongen i juniorsidan OHL har han spelat för Iowa i AHL de två senaste säsongerna. Totalt har det dock bara blivit 28 matcher i ligan.

Svenskar: 2

Ottawa Senators

Krislag kan vara en bra inkörsport för nya svenskar. Kanske dags för den reslige Stockholmaren Andreas Englund att äntligen ta en ordinarie backplats hos sämsta laget i ligan förra säsongen. Efter fem, en respektive tre NHL-matcher de tre senaste säsongerna i klubben har han ändå samlat på sig rejäl AHL-rutin. 

Störst chans av de svenska utespelarna att ta en plats direkt har ändå Erik Brännström. Lagkapten i JVM-laget senast och vald som 15:e i draften 2017 av Vegas. Men när Golden Knight trejdade till sig Mark Stone i vintras, släppte de backtalangen som de märkligt nog aldrig testade i NHL. Det gjorde Ottawa. Även om Erik inte gjorde några poäng fick han stort förtroende i de två matcher han spelade. Han fick bland annat vara med och nolla blivande Stanley Cup-mästarna St Louis hemma. Erik kommer utan tvekan att bli en av de mest intressanta nya svenskar att följa den här säsongen.

Erik gjorde mål i träningsmatcherna under rookielägret. Det gjorde också Jonathan Davidsson, som från SM-final med Djurgården i våras nu ska försöka slå sig in i världen tuffaste liga. Han kanske inte tar en plats direkt efter lägret, men kommer definitivt att få chansen under säsongen.

Ottawas målvaktssituationen är intressant. Tre svenskar finns med på campen, men ingen av dem lär röra rutinerade Anders Nilssons position som backup till Craig Anderson. Trots att Filip Gustavsson gjorde ett bra rookiecamp blir Belleville för honom den här säsongen också. Marcus Högberg fick debutera i NHL förra säsongen, men får främst rikta in sig på att spela fler AHL-matcher än Filip den här.

Svenskar: 6

Montreal Canadiens

Lukas Vejdemo hoppas med en bra camp få chansen till NHL-debut, men lär knappast finnas med från start när ligan drar igång.

Christian Folin är etablerad och tar säkert en av de sista backplatserna. Frågan är då hur det blir med Gustav Olofsson. Efter 56 matcher på tre säsongen för Minnesota i NHL, fick han hela förra spolierad av skada. Nu måste han visa att han är tillbaka så han kan kriga om en plats hos mesta mästarna.

Svenskar: 3

Tampa Bay Lightning

Florida-lagen dräller inte direkt av svenska spelare. Tampas två svenska backar ifjol har nu reducerats till en sedan Anton Strålman skickats söderut. Men han som är kvar är inte vem som helst. Victor Hedman är en av NHL:s bästa allroundbackar och han har nu sitt inlett sitt elfte träningsläger inför en säsong med Tampa Bay Lightning, där han från start matchades ihop med Michail Sergatjev.

Efter det tangerade segerrekord med Detroit på 64 vunna matcher förra säsongen var det ett synnerligen revanschsuget gäng spelare som samlades i Brandon strax öster om Tampa för årets kampanj för att ta hem klubbens andra Stanley Cup. Laget har förstärkts och även om inte det nya kontraktet med Brayden Point ännu är underskrivet, är det en imponerande skara hockeyarbetare coach Jon Cooper har till sitt förfogande.

På målvaktssidan är Vezina Trophy-vinnaren Andrej Vasilevskij på campen omgiven av Curtis McElhinney, som förväntas bli backup, hans företrädare Louis Domingue och Mike Condon. Domingue kommer säkert att trejdas under säsongen, men frågan är vilken annan klubb i NHL som kan visa upp följande toppkvartett av målvakter på sin camp.

På backsidan har Luke Schenn och Kevin Shattenkirk tillkommit, som både ger laget tyngd, fysik och offensivt kunnande.

Campen kommer att ge en indikation om vilken av talangerna från Syracuse som kommer att få chansen att slå igenom i Tampa på samma sätt som Yanni Gourde, Mathieu Joseph, Anthony Cirelli och Erik Cernak gjort de två senaste säsongerna. Blir det äntligen ryssen Alexander Volkovs tur, eller Alex Barre-Boulet, eller kanske Nolan Foote?

Svenskar: 1

Toronto Maple Leafs

Andreas Johnsson fick sitt stora genombrott förra säsongen, men innan dess fick han erfara hur svårt det är att slå sig in i Torontos lag. Med samma insikt kommer fyra andra unga svenskar till campen. Pierre Engvall är 23 nu och bokfördes för 20 mål på 83 matcher med Marlies i fjol. Då gäller det extra mycket att visa upp sig redan på campen för att få göra inhopp under säsongen.

På backsidan väntar Timothy Liljegren, Jesper Lindgren och Rasmus Sandin på sina chanser. Eftersom backsidan förstärkts utifrån är det numera nästan lika svårt för en back, som en forward, att få ta klivet upp till NHL. 20-årige Timothy har spelat 64 respektive 56 AHL-matcher de senaste två säsongerna och Jesper har samtidigt varit utlånade till HPK i finska ligan. Han behöver främst få spela transatlantiskt spel nu. 19-årige Rasmus spelade 57 matcher i AHL förra säsongen.

Vid sidan av Andreas och fick det ytterligare två forwards som står inför en viktig säsong. William Nylander måste studsa tillbaka efter fjolårets utdragna kontraktsstrul och en jakt på en form som kom väldigt sent. Pontus Åberg är ny i klubben. Toronto är hans femte NHL-klubb de senaste tre säsongerna, inräknat denna. Redan på campen måste han övertyga lagledningen att han ska vara med från start, men han kan få problem att sno åt sig en plats bland alla talangerna. Speciellt en offensiv plats där han gör sig bäst.

Två spelare saknades när campen inleddes. Skadade Zach Hyman och givetvis Mitch Marner. Men Mitch kommer att finnas med sedan de utdragna kontraktsförhandlingarna resulterade i ett nytt avtal på sex år för knappt 11 miljoner dollar per säsong. Det blev klart natten till lördagen. Med tanke på vad som formmässigt hände med Nylander förra säsongen, drar säkert alla hockeyfans i Toronto en suck av lättnad nu.

Svenskar: 7

Metropolitan Division

Carolina Hurricanes

Gustav Forsling, ny från Chicago måste nu direkt visa att han är en av lagets bästa defensiva backar. Anton Forsberg har också en hel del att bevisa. Efter 35 matcher i NHL med Chicago 2017-18 blev det bara spel i AHL förra säsongen. Nu vill han tillbaka och ska nu utmana Petr Mrazek om jobbet som förstemålvakt.

Lucas Wallmark gjorde en kanonsäsong i ett av de lag som överraskade mest förra säsongen.

Fjärde svensk på campen är Jesper Sellgren. Efter bara en säsong i SHL med Luleå under bältet får han rikta in sig på spel i SHL också den här säsongen. Men campen ger 21-åringen från Örnsköldsvik viktigt rutin inför nästa års camp.

Svenskar: 4

Columbus Blue Jackets

Det dräller av svenska talanger som lyckades bra i SHL förra säsongen på Columbus camp. Bakom de etablerade Alexander Wennberg, nykomlingen Gustav Nyquist, från San Jose, och Kevin Stenlund, som i alla fall spelade fyra matcher förra säsongen, ska fyra spelare visa upp sig. Gabriel Carlsson hade ju en säsong i Cleveland förra säsongen, samt NHL-debuten med Columbus, så honom räknar jag inte dit.

De jag syftar på från SHL är givetvis Jakob Lilja, Emil Bemström och Anton Karlsson. Lilja hade en strålande säsong i Djurgården, men är 26 år. Skåningen måste göra en kanoncamp om han ska få en chans. Samma sak gäller 26-åriga Linköpingsbacken Anton Karlsson. Emil med det hockeyklingande efternamnet Bemström, vars far Jörgen och farbror Stefan funnits med länge i svensk hockeys toppligor, gjorde 35 poäng på 47 SHL-matcher i fjol och är en spelare Columbus ger ett helt annat tålamod. Om han inte gör jättesuccé på campen får han lära sig den nya typen av hockey via AHL och hoppas på inhopp i NHL under säsongen. 

Eric Hjorth är bara 18 år och får här vara med och känna på hetluften lite. Men under säsongen blir det OHL-spel i Sarnia.

Svenskar: 8

New Jersey Devils

Jesper Boqvist gjorde en kanonsäsong med Brynäs i fjol och fortsatte med att göra en strålande rookiecamp, där han bland annat fick spela två av tre matcher ihop med sommarens draftetta Jack Hughes. Nu är det upp till bevis om han kan göra en liknande succédebut som Jesper Bratt gjorde i klubben för ett par år sedan. Uteblir den är chansen stor att Brynäs får en rejäl förstärkning.

Men även 23-årige Ludvig Larsson, som kommer från en fyraårig collegekarriär, fick lovord på rookiecampen, där han bland annat både kvitterade och sedan avgjorde i förlängningen mot Boston. Båda de här unga svenskarna ska bli spännande att följa i ett lag som överlag ser spännande ut.

Fabian Zetterlund är fjärde svensk på campen, men han har haft svårt att ta en ordinarie plats i SHL, så han får rikta in sig på spel i Binghamton.

Svenskar: 4

New York Islanders

Svenskar: 0

New York Rangers

Träningsgruppen är uppdelad i tre olika lag. Intressant att nye Artemi Panarin och Mika Zibanejad finns i samma, så att de redan på campen får börja lära känna varandra. Ett samarbete som ska bli mycket intressant att följa. I samma lag återfinns också klubblegendaren Henrik Lundqvist, samt Lias Andersson. Lias spelade hälften av Rangers matcher i fjol och vill visa att han ska få vara kvar där hela säsongen i år.

Tvåan i draften Kaapo Kakko är efter VM-succén i våras är en av säsongens mest intressanta spelare i hela ligan. Han har fysiken att spela mot män redan nu och spås faktiskt av många ha en större chans att få en bättre debutsäsong än draftettan Jack Hughes på andra sidan Hudson-floden i New Jersey. 

Rangers fjärde svensk är givetvis Jesper Fast. En av de mest givna lagspelarna i det här laget.

Svenskar: 4

Philadelphia Flyers

Oskar Lindblom och Robert Hägg gjorde fantastiskt bra ifrån sig förra säsongen och ska bara visa att utvecklingen fortsätter. För 22-årige målvakten Felix Sandström handlar det mer om att ta vara på chansen att få vara med här och sedan sikta in sig på att göra en bra säsong i AHL.

Svenskar: 3

Pittsburgh Penguins

Inget jättespännande alls ur svensk synvinkel. Patric Hörnqvist är med bland forwards och Marcus Pettersson, som gjorde succé i försvaret sedan han anslöt från Anaheim, är de enda. En poäng är att Marcus faktiskt spelade 84 matcher förra ligasäsongen. 27 i Anaheim och 57 i Pittsburgh.

Svenskar: 2

Washington Capitals

Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin i ett lag och T.J. Oshie och Jevgenij Kuznetsov i ett annat. Intressant att se indelningen, som indikation på vem som kommer att spela med vem under säsongen. Carl Hagelin finns med i det tredje laget.

Christian Djoos kom in och blev given i laget när Washington vann Stanley Cup 2018. Han var inte alls lika given förra säsongen, då det bara blev 45 matcher, delvis beroende på skador. Måste visa att han vill tillbaka i topp-sex direkt på campen.

Svenskar: 4

Central Division

Chicago Blackhawks

Erik Gustafsson gjorde stor succé bland backarna förra säsongen. I år får han sällskap av fyra svenska backar på campen. Carl Dahlström gör nu sin fjärde säsong i Chicago. Han spelade 38 matcher i NHL förra säsongen och är väl den som står närmast att helt etablera sig i NHL. Philip Holm, med en enda NHL-match i Vancouver 2017-18 hittills, har fått en ny chans efter ett år i KHL och Novgorod. Holm har en bra chans att slå sig in han också. 

22-årige Lucas Carlsson med 33 poäng på 69 AHL-matcher förra säsongen är näst på tur, medans Adam Boqvist bara har en säsong i OHL än så länge. Han får sikta in sig på att ta en plats i AHL istället.

Framåt får 21-årige Tim Söderlund, som spelade både i Frölunda och Skellefteå förra säsongen, en chans att uppleva en camp. Utöver honom på forwardssidan har Chicago också Jacob Nilsson och Anton Wedin. De är 25 respektive 26 år och ska inte tillskrivas stor chans att ta en plats från start i NHL.

Mest intressant i Chicago är ändå målvakten Robin Lehner. Sveriges klart bäste burväktare förra säsongen. Efter succésäsongen i New York Islanders gäller det för Göteborgaren att direkt visa att han är redo att ta över efter Corey Crawford.

Svenskar: 9

Colorado Avalanche

Här är det två svenskar som bakom lagkapten Gabriel Landeskog måste visa framfötterna direkt. André Burakovsky är ny i laget och general manager Joe Sakic har tänkt sig en topp-6-position för skåningen. Gäller att ”Burra” visar han är beredd att ta den.

Backen Anton Lindholm spelade 48 matcher 2017-18. Men förra säsongen blev det bara två och därutöver 57 matcher med farmarlaget i AHL. Anton måste visa att han är en NHL-back på den här campen.

22-årige målvakten Adam Werner får efter bara en säsong med Färjestad i SHL chansen att uppleva en camp.

Svenskar: 4

Dallas Stars

Efter Mattias Janmarks succécamp för några år sedan, där han direkt slog sig in i NHL och därefter blivit kvar, är det väl backen Emil Djuse som ska försöka göra om den bedriften i år. Efter tre bra säsonger i Skellefteå är Emil nu 25 och borde ha en bra chans att ta sig in med John Klingberg och de andra. 

23-åringen John Nyberg från Härryda spelade drygt hälften av Texas Stars AHL-matcher förra säsongen och får sikta på en hel säsong där.

Svenskar: 4

Minnesota Wild

Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin, den senare inleder nu sin åttonde säsong i Minnesota, är redan etablerade. Det är väl Victor Rask också vad gäller spel i NHL, men efter den struliga säsongen i fjol, där han trejdades bort från Carolina, gäller det att han är på tårna redan på campen. Med tanke på att laget har flera centrar som börjar komma till åren, finns det jobb på den positionen att roffa åt sig för leksingen.

Svenskar: 3

Nashville Predators

Här är det inget nytt. Den svenska kvartetten som ansluter till campen tillhör lagets stomme med Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok framåt. Mattias Ekholm lär få en ännu större roll i år då laget inte längre har P.K. Subban kvar.

Svenskar: 4

St Louis Blues

Campen blir utan tvekan viktigast för backen Andreas Borgman av de fyra svenskarna. Efter 48 matcher i Toronto debutsäsongen 2017-18, blev det blott 45 med Marlies förra säsongen. Flytten till St Louis ger honom en nystart. Men det är inte lätt att slå sig in i Stanley Cup-mästarnas väloljade defensiva maskineri, där ju bland annat Carl Gunnarsson återfinns. Alexander Steen och Oskar Sundqvist är de två svenska forwards som är på plats.

Svenskar: 4

Winnipeg Jets

Winnipeg lär inte ha några svenskar kommande säsong. HV71:s David Gustafsson är inbjuden till campen och backen Jacob Cederholm ska försöka ta en plats i AHL laget efter en säsong tidigare med spel mest i juniorligorna. Laget har också en målvakt som heter Adam Carlson, men han är från Minnesota.

Svenskar: 2

Pacific Division

Anaheim Ducks

Isac Lundström fick debutera i NHL redan som 18-åring förra hösten. Det blev 15 matcher i högsta ligan och 12 i AHL innan han avslutade säsongen med Luleå hemma i Sverige. Nu är Isac tillbaka ett år äldre och mer erfaren. Ska bli spännande att se vad han kan göra nu i ett lag som skriker efter framgångar. Jakob Silfverberg och Rickard Rakell kompletterar Isac bland forwards. 

På backsidan väntar vi på det riktigt stora lyftet för Hampus Lindholm, som under senare delen av förra säsongen fick sällskap av Jacob Larsson. Ljungbybacken debuterade redan säsongen 2016-17, men fick året efter hålla till enbart i San Diego i AHL. Nu får han på campen ta vid där han slutade som ordinarie i våras.

20-åriga värmländska målvakten Olle Eriksson-Ek får se campen som ett första avstamp mot en plats i San Diego Gulls.

Svenskar: 6

Arizona Coyotes

Backklipporna Oliver Ekman Larsson och Niklas Hjalmarsson får sällskap av Carl Söderberg. Skåningen som snart fyller 34 gjorde sin målmässigt bästa säsong i Colorado i fjol. Gäller att den aningen lynnige bjässen tar med sig det till ökenlaget. Hans storlek och rutin lär i alla fall bli ett välkommet tillskott till Arizonas anfall.

Brynäsbacken Victor Söderström får känna på NHL-spel på campen innan han återvänder till Gävle. Axel Bergkvist får sikta in sig på spel i AHL. 

AIK:s målvakt Erik Källgren finns också med. Efter fyra säsonger med allsvenskt spel blir det AHL han får sikta på nu.

Svenskar: 6

Calgary Flames

Rasmus Andersson slog sig in och var ordinarie hela säsongen. Dags för 22-årige Oliver Kylington att ta nästa steg den här säsongen. Efter 38 matcher i fjol gäller det att ta första steget mot ännu fler matcher på campen. De båda svenska backarna är för övrigt i samma lag när truppen delats upp. Veteranen Mikael Backlund och förra säsongens succénykomlingen Elias Lindholm finns i samma, där också Johnny Gaudreau och nye Milan Lucic återfinns.

Svenskar: 4

Edmonton Oilers

Backparet Oscar Klefbom och Adam Larsson har sällskap av William Lagesson och Joel Persson. Lagesson har en riktigt bra AHL-säsong bakom sig och Persson, som slog igenom sent, gör ett försök med transatlantisk hockey nu som 25-åring. Mest intressant är väl ändå att se vad Joakim Nygård kan göra. En spelare som varit en av de bästa i SHL de senaste säsongerna och även fått internationell rutin. Nu som 26-åring kan han ha en chans att slå sig in i Edmonton lag. 

Svenskar: 5

Los Angeles Kings

Adrian Kempe har både fått nytt treårskontrakt och sällskap av brorsan Mario. Carl Grundström trejdades från Toronto och fick göra sin NHL-debut i bottenlaget i våras. Han gjorde succé direkt med fem mål på 15 matcher. Med det i ryggen ger sig 21-åringen in i årets camp. Ska bli superspännande att se vad han kan göra i detta ålderstigna lag.

Backen Joakim Ryan ansluter efter två helt okej säsongen med Kalifornien-konkurenterna San Jose.

Tonåringarna Tobias Björnfot och Samuel Fagemo får chansen att känna på spelet på andra sidan Atlanten, men ska sedan tillbaks och spela i Djurgården respektive Frölunda. Efter två säsonger med Linköping i SHL siktar dock Johan Södergran mot AHL-spel med Ontario Reign.

Svenskar: 7

San Jose Sharks

Joel Kellman, 25-åringen från Karlskrona, som var med och förde upp sin moderklubb till SHL, ska nu försöka sig på en karriär i Nordamerika. Han lär få det tufft att ta sig in i NHL-laget, där ju nu också 40-årige Joe Thornton kommer att satsa ytterligare en säsong. 

Melker Karlsson och Marcus Sörensen är San Joses andra två svenska forwards. På backsidan ska Erik Karlsson visa att han är tillbaka med sin blixtrande skridskoåkning igen efter sommarens ljumskoperation. Tim Heed har agerat inhoppare de två senaste säsongerna utan att etablera sig på allvar. Det måste vara hans mål den här säsongen.

Svenskar: 5

Vancouver Canucks

Här handlar det om en kvartett etablerade svenskar som skrinnade in på campen. Jacob Markström är klubbens förstemålvakt och Elias Pettersson lagets stora stjärna i avsaknad av Brock Boeser, som ännu inte skrivit nytt kontrakt. Elias kom till campen efter en sommar med mycket styrketräning och självförtroendet från förra årets succédebut, som slutade med att han utsågs till Årets rookie.

Loui Eriksson gjorde sin sämsta säsong på massor av år och har även uttryckt missnöje med sin situation. Nu verkar han och coachen dock vara på samma våglängd igen, men blir det inte en skärpning av veteranen kan det sluta med en trejd under säsongen.

Alexander Edler börjar komma till åren, men är stabiliteten Vancouver så väl behöver i försvaret.

Den av svenskarna som har mest att bevisa på campen är backen Oscar Fantenberg. Han är ny i klubben efter att både spelat i Los Angeles och Calgary förra säsongen.

Svenskar: 5

Vegas Golden Knights

William Karlsson inleder sitt första år på nya långa kontraktet. 

Oscar Dansk fick ju göra sin NHL-debut redan Vegas första säsong som klubb. Efter en bra säsong med Chicago Wolves i AHL ska nu främst utmana Malcolm Subban om andraspaden bakom Marc-Andre Fleury.

20-årige Lucas Elvenes har redan en gedigen rutin från SHL-spel med Rögle och internationellt med olika landslag. Nu bekantar han sig med den transatlantiska hockey och får sikta in sig på spel i AHL.

Svenskar: 3


SVEN GUSTAVSSON

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)