AnnonsSkellefteå värvar från Schweiz: "Jag är grymt taggad"


11 september
För en dryg vecka sen värvades Växjöprofilen Tuomas Kiiskinen. Under onsdagseftermiddagen stärker Skellefteå upp lagbygget med ännu en anfallspjäs. 
– Det ska bli riktigt roligt att komma till Skellefteå som är en jättebra klubb. Jag är grymt taggad, säger nyförvärvet Pontus Widerström i ett pressmeddelande. 

Annons

SHL presenteras av ATG Sport

Skellefteå håller sig aktiva på spelarmarknaden. I förra veckan så försvann Edwin Hedberg till Finland och Tuomas Kiiskinen klev in i lagbygget, men Skellefteå nöjer sig inte där. I ett pressmeddelande bekräftar västerbottningarna att Pontus Widerström, senast i schweiziska EV Zug, har skrivit på ett kontrakt som stäcker sig över säsongen 2019/20. 

– Pontus är en skridskostark och laglojal forward med stor skicklighet även i det defensiva spelet. Han kommer kunna bidra över hela banan med sitt hårda jobb, säger GM Erik Forssell i ett pressmeddelande.

Widerström har sedan tidigare 120 SHL-matcher på meritlistan och spelade även sju slutspelsmatcher med Frölunda under guldåret 2015/16. Sedan dess har 25-åringen representerat såväl Frölunda som Oskarshamn innan han ifjol testade lyckan i NLA. Totalt blev det 10 poäng (5+5) på 33 matcher med Zug för göteborgaren. 

– Vi hade ett bra år och vann mycket så jag är helt klart en erfarenhet rikare - men jag ser fram emot att spela SHL-hockey igen, säger Widerström och fortsätter:

– Det ska bli riktigt roligt att komma till Skellefteå som är en jättebra klubb. Jag är grymt taggad.

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons