AnnonsFick sparken i Frankrike – öppnar för återkomst till ettan


11 september

Tanken var ett proffsäventyr i Frankrike. Verkligheten blev en annan för 28-årige centern Martin Olsson. Nu kan han återvända till Hockeyettan.

– Det finns en del intresse, säger Martin Olsson till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Efter sju raka säsonger i Nybro Vikings och över 150 poäng på kontot valde den rutinerade centern Martin Olsson att lämna Hockeyettan-klubben. Han var sugen på en ny utmaning. Den utmaningen hittade han i franska andraligaklubben Cergy, beläget utanför Paris. 

I Cergy fick han sällskap av kompisen och mångårige klubbkamraten i Nybro Vikings, Patrik Fransson. Men Martin Olsson, som var tänkt som förstecenter, blev inte särskilt långvarig i klubben. Han fick nyligen kicken för att inte ha levererat under försäsongen.

– Tränaren kallade in mig på ett möte en ledig dag och då började jag ana misstankar om vad det kunde handla om. Han ville ha en offensivare pjäs som förstecenter och det kan jag köpa till viss del. Jag har mina styrkor i det defensiva, samtidigt är jag övertygad om att jag hade fått ut mina offensiva egenskaper om jag hade fått chansen. Jag hade behövt leverera från början och det gjorde jag inte. Det är skit faktiskt, för jag hade sett fram emot det här och trivdes med allt, säger Martin Olsson till HockeyNews.se.

Nu är Martin Olsson hemma i Sverige igen och är på jakt efter ny klubb. Det kan mycket väl bli en återkomst till Hockeyettan.

– Det har hört av sig en del klubbar ja, bland annat på Hockeyettan-nivå. Helst siktar jag dock på ett nytt utlandskontrakt. Sverige känns som en backup-plan, men man ska aldrig säga aldrig.

Hur länge orkar du vänta på ett utlandskontrakt?

– Börjar vi komma in i oktober kan det nog smyga sig på lite panik, men vi får se vad som händer.

Patrik Fransson då? Han "slapp" bli sparkad och laddar för fullt för helgens seriepremiär mot Cholet.

– Väldigt tråkigt att Martin försvann, annars har jag det väldigt bra. Det är en fantastisk stad att bo i och det är 25-30 minuter till centrala Paris. Vi tränar ett pass på förmiddagarna, sedan har man det rätt fritt. Vi får hyggligt betalt, boende och bil, säger Patrik Fransson.

Stor kontrast till lunken i Nybro?

– Det är ju det. Jag har sett samma hallar i tio år och vet hur allt fungerar. Vi har en arena som byggdes 2016 och som tar 3 000. Faciliterna är bra. Det känns som en nystart för mig, säger Fransson 

Cergy, som har uttalat mål att gå upp i högstaligan, har värvat Patrik Fransson för att göra det som inte alltid syns.

– Jag ska döda tid i boxplay och ta ett stort defensivt ansvar, ungefär samma roll som jag hade i Nybro.

Hur tror ni att ni skulle ha klarat er i Hockeyettan?

– Jag tror att vi hade varit ett mittenlag. Topparna är höga, men bredden finns inte riktigt i laget.

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons