AnnonsLegendaren Larionov får nyckelposition inom den ryska ishockeyn


11 september
Igor Larionov blir ny rådgivare högt upp inom Rysslands ishockeyförbund.
Den 58-årige före detta superspelaren får en betydande roll för utvecklingen av rysk ishockey.
– Den första stora turneringen där jag kommer att vara med är junior-VM i Tjeckien, säger Larionov.

Annons

Meritlistan innehåller bland annat fyra VM-guld, två OS-guld och tre Stanley Cup-titlar. Igor Larionov ingår i den trippla guldklubben och har vunnit det mesta inom hockeyn.

Rysslands ishockeyförbund har nu knutit den före detta storstjärnan till sig och han blir nu rådgivare till Roman Rotenberg, som är general manager och chef på det ryska landslagets högkvarter i Moskva.

Larionov kommer att få ansvar för de ryska landslagen i alla åldrar och jobba både med introducerade utbildningsmaterial såväl som att förbättra träningsprogrammet för A-landslget.


Den snart 59-årige hockeyprofessorn, som de senaste åren jobbat som spelaragent, ska vara med på de olika landslagens träningsläger och vara med och leverera analyser och dra slutsatser.

– Det främsta skälet till att jag bestämde mig för att sluta ett avtal med Rysslands ishockeyförbund är min önskan att använda den erfarenhet jag har fått. Jag har många tankar, olika idéer om hur man kan förbättra utvecklingen av rysk hockey och hjälpa till att utveckla ungdomar, säger Larionov till det ryska förbundets hemsida .

Vid årsskiftet är han med under J20-VM i tjeckiska Ostrava och Trinec för att hjälpa Ryssland till guld.

– Igor kommer också att vara ambassadör för rysk hockey i andra länder, säger Roman Rotenberg.

– För Rysslands hockeyförbund är samarbetet med Igor Larionov en länk mellan generationer och en möjlighet att tillämpa ovärderliga kunskaper från hans upplevelser inom världshockeyn. Han har arbetat med många bra coacher som Viktor Tichonov och Scotty Bowman. Igor är ständigt öppen för förbättringar och har studerat idrottsträning i andra länder och andra sporter från ledande världsklubbar som Liverpool, Real Madrid och Barcelona, säger Rotenberg till sitt förbunds hemsida.

Många gläds åt Igor Larionovs nya nyckelposition.

– Nyheten om Igor Larionovs ankomst till Rysslands ishockeyförbund är inte helt förvånande. Den som någonsin har hört talas om hockey vet vem Igor Larionov är. Det här är ett mycket starkt drag av förbundet, säger den ryske hockeylegendaren Pavel Bure till nyhetsbyrån TASS.

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons