AnnonsRögles nyförvärv har NHL i sikte: ”Jag har mycket kontakt med dem”


16 augusti
ÄNGELHOLM. Dominik Bokk har lämnat Växjö för Rögle. 
Nu vill den tyske forwarden ta nästa steg för att nå en NHL-plats i St. Louis Blues. 

– Jag ska jobba väldigt hårt och tävla varje dag, säger han till HockeyNews.se. 


Annons

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Den tyske forwarden Dominik Bokk, 19, har lämnat Växjö och packat trunkarna söderut mot Ängelholm och Rögle. Han har precis avslutat en isträning och tuggar på en proteinbar när han träffar media och berättar om sin första tid i klubben. 

– Den har varit bra. Det är en bra grupp killar och vi har haft jätteroligt så här långt. Jag gillar det verkligen, säger han. 

Vad var det som gjorde att valet föll på Rögle?

– Jag tycker det var ett enkelt val. Jag känner en del av killarna här sedan innan, och så klart även min förre tränare Cam Abbott, så det var inte jättesvårt att komma in i gruppen. Träningarna har varit bra så här långt, säger Bokk som dock medger att det inte var helt smärtfritt att lämna Smålandsklubben:

– Det är klart det var tufft att lämna Växjö… som ändå trodde på mig och tog upp mig i A-laget. Min känsla var dock att jag ville testa någonting nytt. Rögle har jobbat hårt med organisationen de senaste åren, så det känns som helt rätt val. 

Den gångna säsongen var Dominik Bokks första seniorsäsong och totalt blev det 23 poäng (8+15) på 43 matcher i Växjötröjan. 

– Jag hade perioder som var både upp och ner, men överlag tycker jag att det gick bra. Det var min första säsong som senior, så det är klart att det var mycket nytt att lära sig, säger han. 

Redan som 16-åring lämnade han Tyskland och Köln för att prova vingarna i Växjös organisation. Han berättat att det var äventyrslysten som fick honom att ta steget. 

– Jag har alltid varit sådan som person, sen visste jag att Sverige var ett bra hockeyland för unga spelare. Jag kände att jag ville testa det, och så här långt har äventyret fallit väl ut, säger han.

Rögles nyförvärv siktar mot NHL redan nästa säsong. Foto: Bildbyrån 

Sommaren 2018 draftades han totalt som 25:e spelare i NHL-draften av färska Stanley Cup-mästarna St.Louis Blues. Kontakten med NHL-klubben är kontinuerlig och planen är att försöka ta en plats i ligan redan till nästa säsong. 

– Så klart, det är det jag vill. Jag har mycket kontakt med dem, och var på kampen i somras. De brukar ringa och fråga mig hur träningar och matcher går, så kommunikationen mellan oss är väldigt bra. 

Hur ska du nå dit?

– Jag ska jobba väldigt hårt och tävla varje dag. Förhoppningsvis kommer det hjälpa mig att leverera poäng för laget. 

När vi slutligen frågar vad Röglefansen kan förvänta sig av honom den kommande säsongen är svaret snabbt och koncist. 

– Jag vill vinna. 

Under gårdagen vann Rögle den första matchen av tre på träningslägret nere i Köln mot österrikiska Graz, men i kväll väntar betydligt tuffare motstånd när man ställs mot schweiziska Langnau kl 18:30.

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons