HockeyNews
PLUS

Ek: Djurgården ser mer ut som ett slutspelslag än vad Örebro gör

(18172) Jhonas Enroth/Emil Larsson/Örebro
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 23 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Ett briljant första mål av Nick Ebert. Och en hundraprocentig insats av målvakten Jhonas Enroth.

Så kunde Örebro på något mirakulöst sätt nolla Djurgården och sno tillbaka den där kvartsfinalplatsen som man tappade till Leksand i lördags.

Men serienian Djurgården ser mycket mer ut som ett slutspelslag än vad Örebro gör.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Jhonas Enroth höll sin första nolla för säsongen på Hovet mot Djurgården den 14 januari där det blev en 2–0-seger för Örebro.


Han höll sin andra nolla för säsongen mot Djurgården i Behrn arena i 1–0-vinsten den här tisdagskvällen.


Enroth var suverän matchen igenom och han räddade frilägen från Michael Haga, Alexander Holtz och ett par tre gånger från Dick Axelsson.


Lägg till minst en handfull andra jättelägen för Djurgården, tre stolpskott och totalt 32 skott så förstår ni vad Jhonas Enroth betydde för Örebro vid den här trepoängaren.


Att han är en matchvinnare känner de flesta till. Att han har vunnit VM-guld likaså. Att han fortfarande håller toppnivå på vägen mot SM-slutspelet 2021 är det som räknas för Örebro. Någon kanske har tvivlat. Men när det verkligen behövdes mot ett hungrigt, kreativt och chansskapande Djurgården var Jhonas Enroth hundraprocentig.


Det var Örebros offensiv som var halvhjärtad. Precis som i förra matchen mot Leksand då en bräcklig 1–0-ledning blev till 2–1-förlust och tappad mark i kvartsfinalkampen.


Nu är Örebro tillbaka. I och med 1–0-segern mot Djurgården är Örebro uppe på femteplats och har gått om både Leksand och Frölunda.


Men man gör det med ett antal frågetecken.


##Går det att få igång målskytten Borna Rendulic igen?


Ni vet den NHL-meriterade kroaten som inledde säsongen med att panga in fem mål på sina första fyra SHL-matcher. Det är så många mål högerskytten har gjort de senaste 24 matcherna.


Nej, bortsett från ett enda riktigt vasst anfall där Robin Kovacs smarta och precisa passning och Nick Eberts lika snillrika och perfekta skott i Djurgårdsmålvakten Niklas Svedbergs plockhandskkryss kunde Örebro inte skaka fram någonting i offensiv väg som påminde om ett lag som stormar mot SM-kvartsfinal.


Tur för Örebro att det finns tid och nio matcher att hitta det som krävs för att ha en rolig hockeyvår i detta coronamörker.



Det som räddade Örebro mot Djurgården, förutom enastående Enroth, var lagets boxplay och den uppriktiga viljan att täcka skott. Med Kristian Näkyvä i spetsen var örebroarna vägen för 20 skott.


##Så det där med att beskylla örebroarna för att spela halvhjärtat får ni ta med en nypa plåster.


Djurgården gjorde en väldigt stark första period, en blek andra period och en hyfsad tredje period. Men om man inte gör mål på frilägen, och då menar jag frilägen från mittzonen eller blålinjen, då blir det väldigt svårt att vinna.



En av de bättre i Djurgården var erfarne centern Tom Wandell, som kanske inte har riktigt samma speed i skridskoåkningen som när han var NHL-spelare, men han är bra på att läsa spelet och på att vinna och vårda puckar.


Wandell är en av många som just nu inte bara slåss om en plats i SM-slutspelet. Han lirar för ett nytt kontrakt, och det tycker jag märks på sättet att anstränga sig till det yttersta.


***


Vill du bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)