HockeyNews
PLUS

Domarbasen slår tillbaka mot Luleå

(15749) Tomas Thorsbrink
Bildbyrån

Publicerad: 26 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Domarbasen slår nu tillbaka mot kritiken från Luleå.

– Det är bara att titta hur det ser ut på isen och hur Luleå beter sig efter matcherna, säger Tomas Thorsbrink till Aftonbladet.

Frustrationen var stor efter att Luleå i går förlorade igen – och ilskan togs ut mot domarna.

– 120 minuter utan ett powerplay är ett jävla skämt, sa Brendan Shinnimin till Expressen.

– Det är en avgörande match och de ger oss en domare som hatar oss. Jag tror att vi inte har vunnit en match med honom. Han har gjort det verbalt väldigt tydligt att han inte tycker om oss som lag, fortsatte 33-åringen.

I Aftonbladet svarar Tomas Thorsbrink och hänvisar till hur han anser att spelare och ledare beter sig.

– Henrik Stridh tror jag det är som står och applåderar mot domarna efter matchen. Så det är nog Luleå som får ta tag i det. Att spela lite mer smart och inte ligga på domarna, säger Thorsbrink till AB, och fortsätter:

– Nu har jag inte varit uppe där själv, men av de rapporterna jag har fått har domarna dömt jättebra där uppe. Så det här är inget domarproblem, skulle jag säga. Vi hanterar det internt hos oss, vi tillsätter de domare som vi anser är bäst för varje match. Luleå får ta hand om sina grejer, men att lägga fokus på domarna två matcher i rad kommer de inte att tjäna på, på det sättet. Domarna går in i varje match helt neutrala. De ska döma, men de ska döma mot olämpligt uppträdande. Så är det.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)