HockeyNews
PLUS

Shinnimin: "Domaren hatar oss"

Luleå HF
Luleå HF
2 - 3
(0-1, 1-2, 1-0)
Växjö Lakers
Växjö Lakers
Luleå Växjö
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 25 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Med kvällens vinst drar Växjö ifrån med 3-0 i matcher. Luleå måste nu vinna resterande fyra för att gå vidare. Brendan Shinnimin gjorde ett reduceringsmål – och rasade efteråt: – Det är en avgörande match och de ger oss en domare som hatar oss, säger han till Expressen.

Luleå var pressat redan före kvällens match.

Nu efter förlust med 2-3 är läget än värre.

Växjö behöver endast en vinst till för att gå vidare.

Genom två mål i andra perioden drog Växjö ifrån till 3-1, men Luleå skulle få in ett sent reduceringsmål genom Brendan Shinnimin när det återstod 42 sekunder av matchen. Men något kvitteringsmål kom aldrig.

Efteråt riktade Luleås Brendan Shinnimin ilskan mot domaren:

– 120 minuter utan ett powerplay är ett jävla skämt, säger 33-åringen till Expressen.

– Det är en avgörande match och de ger oss en domare som hatar oss. Jag tror att vi inte har vunnit en match med honom. Han har gjort det verbalt väldigt tydligt att han inte tycker om oss som lag.

Växjös Gabriel Carlsson som gjorde det viktiga 2-1-målet har ett annat perspektiv:

– Det är ett bra recept för att se till att motståndaren inte gör några mål. Vi har väl sagt att man inte behöver fokusera så mycket på domarna hit och dit, utan vi försöker spela vårt spel och det räcker än så länge. Vi försöker hålla det på en bra nivå och sen självklart måste vi stå upp för oss själva när tillfälle ges. Men vi försöker inte lägga så mycket fokus på det utan spela ett bra och kontrollerat spel, säger han till Smålandsposten.

Luleås tränare Thomas Berglund gör följande anlys av matchen.

– Vi har inlett egentligen alla tre matcher ganska svagt, inte katastrof, men vi har gett dem initiativet. Kommer tillbaka i andra och gör fantastiskt bra 13 minuter och dominerar fullständigt, jag tror inte att de har någon chans eller knappt något skott heller. Vi får in 1-1, sedan är det slarv som gör gånger två. Växjö är fantastiskt bra på att utnyttja de misstag vi gör, och gör två mål på kort tid. Att ligga under med 1-3 mot Växjö på det sättet, vi lyckades aldrig ta oss tillbaka från det, säger "Bulan" till TV4.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!