HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Djurgården vill värva Brynäs toppcenter

Vesel

Publicerad: 27 april 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården bygger om efter finalförlusten mot Brynäs.
Nu kan Hockeynews avslöja att klubben vill värva toppcentern Tyler Vesel.
– Det har jag inga kommentarer till, säger agenten Joel Larsson.

Djurgården föll i fyra raka matcher mot Brynäs och spelar i Hockeyallsvenskan även kommande säsong. Nu tar klubben ett omtag både på spelar- och ledarsidan och en rad förändringar är att vänta.

Robert Kimby är klar som ny huvudtränare och den 1 maj tillträder även Niklas Wikegård sin roll som sportsligt ansvarig. Nu ses även spelartruppen över och enligt uppgifter som Hockeynews tagit del av letar klubben en toppcenter för att ge avlastning till Marcus Krüger.

Nu kan Hockeynews avslöja att klubben vill värva Brynäs amerikan Tyler Vesel, 30. Enligt flera av varandra oberoende källor har klubben aviserat sitt intresse för Vesels tjänster till agenten och intresset är ömsesidigt.

– Jag har faktiskt ingen aning. Jag kliver av min sportchefsroll på tisdag så det där måste du nästan kolla med Niklas Wikegård, säger Djurgårdens avgående sportchef K-G Stoppel.

Tyler Vesels agent Joel Larsson är fåordig kring uppgifterna:

– Det har jag inga kommentarer till, säger han.

Det finns dock bitar som behöver lösas innan en affär kan bli av. Djurgården är redan rätt fulla på centersidan och sedan tidigare finns centrarna Marcus Krüger, Ludvig Rensfeldt, Linus Eriksson och Fredrik Schlyter på kontrakt.

Därtill uppges Arvid Costmar vara klar enligt Expressen, och tidigare har Hockeynews också kunnat berätta om intresset för Fredric Weigel.

Den amerikanske centern var en viktig bricka i Brynäs avancemang och svarade för 36 poäng i grundserien. Därtill blev det ytterligare tolv poäng på 13 matcher i slutspelet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!