HockeyNews
PLUS
Stavanger Oilers
(15628) Higson-Hellman

Sportcheferna om scoutingarbetet som bär frukt för norska klubbarna

Kodie Curran kom efter en godkänd säsong i danska ligan, Rasmus Ahlholm från några okej säsonger i Hockeyettan och Gary Nunn från en undanskymd roll i AHL. Det är bara tre exempel på importspelare som lyckats i den norska ligan. Bakom succén ligger ett grundligt scoutingarbete. – Spelare som har bra attityd och vill framåt, som kan leda de yngre spelarna och visa vad som krävs är egenskaper som vi gärna letar efter här i Frisk Asker, säger Patrick Hellman, en del av klubbens sportsliga ledning, till HockeyNews.se. 

1 oktober 2020
(14869) Jerome Leduc

Uppgifter: De jagar Västerås succéback

Jerome Leduc gjorde stor succé i HockeyAllsvenskan den gångna säsongen. Nu jagas kanadensaren av flera europeiska klubbar, enligt uppgifter till HockeyNews.se.

13 augusti 2020
(13899) Stavanger

Norska toppklubbens besked – drar sig ur vid publikgräns

Det råder ännu oklarhet kring hur hockeyn i Europa kommer att se ut i höst. Nu meddelar norska toppklubben Stavanger att man kommer att dra sig ur GET-Ligaen vid en publikgräns på 500 personer.

11 maj 2020
(3279) Dahlin och Lehner

Fredagens hetaste hockeynyheter

Robin Lehner får lämna Buffalo, lönetaket höjs i NHL och draftsnack med Rasmus Dahlin, Rasmus Sandin, Adam Ginning och Axel Andersson inför draften. HockeyNews.se summerar här midsommaraftons hetaste nyheter fram till klockan 20:00.

22 juni 2018
(3277) Lagacé

SHL-spelaren klar för ny klubb

Den tidigare Mora och Luleåspelaren Jacob Lagacé har gjort klart med norska klubben Stavanger Oilers. Kanadensaren får dessutom sällskap till klubben av Malmös tidigare målvaktstränare Andreas Eriksson. – Vi får en spelare som är bra offensivt, en bra skridskoåkare och som har stor arbetskapacitet, säger Stavangers sportchef Pål Higson till klubbens hemsida.

22 juni 2018