HockeyNews
PLUS

Brodin och Klasen tillbaka för Djurgården – och så är läget med Lindbom

(27387) Myrenberg Brodin
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 5 april 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården hade frivillig isträning efter segern mot Björklöven i Umeå.
Inför den första av de kommande hemmamatcherna på Hovet kommer mestadels positiva nyheter från Djurgårdslägret.

Med stor hjälp av målvakten Matthew Galajda lyckades Djurgården besegra Björklöven med 4–1 och utjämna semifinalen till 1–1 i matcher. Nu väntar två matcher på Hovet i Stockholm och det väntas bli utsålt både torsdag och lördag.

Djurgården får tillbaka både Daniel Brodin och Linus Klasen. Brodin har inte spelat i någon av matcherna borta mot Björklöven efter att ha varit sjuk och Klasen stod över den andra matchen.

– ”Brodda” är spelklar. Klasen är spelklar. Nu har vi full trupp, säger Djurgårdens huvudtränare Johan Garpenlöv till HockeyNews.se på Hovet.

Förstemålvakten Carl Lindbom skadades i mitten av den andra perioden i den första semifinalen då han fick en Björklövenspelare över benet och har inte kunnat spela efter det. Lindbom är borträknad även för match tre på Hovet.

– För nästa match har jag gjort det, men inte för säsongen, säger Garpenlöv.

Djurgården vill inte säga nånting om själva skadan eller ge någon ytterligare prognos om när Carl Lindbom, en av Hockeyallsvenskans allra bästa målvakter, kan spela igen.

– De som kan mer vet säkert mer om det där. Jag får ja eller nej. Resten får de andra sköta.

Garpenlöv berömmer Matthew Galajda, som före inhoppet i den första semifinalen inte hade spelat i någon av de tidigare fyra slutspelsmatcherna.

– Han har inte stått på länge och höll oss kvar i matchen i början och gav oss en chans att vinna matchen. Jag är jättenöjd med hans spel i den matchen, säger Garpenlöv om 4–1-vinsten i Winpos Arena.

Under Djurgårdens frivilliga isträning på onsdagen var den inlånade Linköpingsmålvakten Jesper Myrenberg ende målvakt och på isen fanns både Daniel Brodin och Linus Klasen tillsammans med reservstyrkan där backarna Alexander Falk, Ludvig Hedström och Kevin Karlsson ingår liksom Fredrik Schlyter och Joel Thulin.

LÄS MEREk: Djurgårdens nya slutspelshjältar ger Björklöven något att fundera på

Och en viss skarpskytt – Olle Liss, som tränade extra. Liss har inte gjort någon poäng i de två semifinalerna mot Björklöven och Djurgården har inte gjort något mål i powerplay på de elva minuter man har varit i numerära överlägen.

– Det är tajt och tätt som vi förutspådde innan serien drog igång. Riktigt skönt att få med oss en seger inför de två hemmamatcherna, säger Olle Liss till HockeyNews.se.

Vad har varit bra och vad vill ni förbättra?

– Det som var bra, framför allt i den senaste matchen, var att de inte kom lika mycket på insidan som i första matchen. Vi tar bort mitten mycket bättre. De fick inte lika mycket tid med pucken som tidigare, det var skönt.

Liss fortsätter:

– Sedan är det så klart PP (powerplay) som måste upp. Där har vi haft problem.

Vad gör Björklöven bra i ert powerplay?

– De har en bra box, de har en väldigt aggressiv box, men vi har snackat igenom det innan och scoutat så vi vet vad vi ska göra. Det gäller att göra handling av det också, inte bara snacka och rita utan det måste hända ute på isen också. Passningsspelet är den största nyckeln för att det ska fungera.

På onsdagen blev det officiellt att Djurgården har förlängt kontraktet med backen Edvin Hammarlund till våren 2024.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)