HockeyNews
PLUS

"Tjommes" ord om Björn Hellkvist

Tjomme Hellkvist

Publicerad: 26 april 2024

FacebookXWhatsApp

Leksand har i dagsläget fyra tränare på kontrakt över kommande säsong. Nu står det klart att en av dem inte kommer att träna herrlaget nästa säsong. Han ansluter istället till Björklöven.

Björn Hellkvist kommer inte att träna Leksands herrlag nästa säsong, det meddelar klubben via sin hemsida.

Hellkvist som har varit sjukskriven under stora delar av säsongen har kontrakt med Leksand även över kommande säsong. Men kommer att hyras ut.

– Jag har i samråd med Björn Hellkvist kommit överens om att Björn inte kommer träna Leksands IF nästa säsong i SHL. Björn kommer hyras ut under sista året på sitt kontrakt vilket känns som en bra lösning för alla parter. Vi hade en bra andra del av säsongen med det ledarteam som tillkom efter det att Björn tvingades sjukskriva sig och vi tror på att få fortsätta med detta team så intakt som möjligt som det bästa för Leksands IF. Jag vill tacka Björn för fyra otroligt roliga år tillsammans som innehållit många skratt men också häftiga utmaningar som vi ställts inför och ett stort lycka till in i framtiden, säger Leksands general manager Thomas Johansson i en kommentar.

Egna orden

Hellkvist berättar själv om att lämna dalaklubben.

– Jag vill tacka så jättemycket för fyra fantastiska år i Leksand och Leksands IF. Stundtals har det så klart varit tufft, bland annat under pandemisäsongen då vi tvingades spela inför tomma läktare, men backningen från alla supportrar vi hela tiden haft är svår att hitta på andra ställen i Sverige. Det stödet har burit både mig och laget. Apropå stödet från supportrar vill jag ännu en gång tacka för allt stöd jag fick i och med min sjukskrivning då jag överöstes med önskningar om tillfriskning, något som hjälpte mig komma tillbaka snabbare än vad jag trott, säger han.

Klar för Björklöven

Hellkvist kommer spendera nästa säsong i Björklöven.

– Det känns bra att vi har fått in Björn som tränare i Björköven. Jag känner honom väl sedan tiden i Oskarshamn och gillade att jobba tillsammans med honom. Han är väldigt strukturerad i sitt arbete och en toppcoach på den här nivån, säger Per Kenttä om att anställa Hellkvist.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)