HockeyNews
PLUS

Offensive backen hittade rätt: "Det är det som är min specialitet"

(26232) Axel Rindell
Bildbyrån

Publicerad: 22 januari 2023

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. När han hämtades in lovordades han för inte minst sitt offensiva spel.
Nu har Axel Rindell spräckt målnollan i SHL.
– Jag är väldigt glad över att ha gjort mitt första mål, så nu kommer det förhoppningsvis fler, säger Rindell till HockeyNews.se.

Efter att Timrå gjort sig av med Joey LaLeggia och tagit in Joonas Lyytinen under hösten fick man i slutet av november se nyttige Didrik Strömberg hamna på skadelistan, vilket innebar att Timrå då var nere på fem seniorbackar samt junioren Noel Edfeldt under kontrakt. Sportchefen Kimmo Kapanen agerade då och en vecka innan julafton presenterades värvningen av den finske 22-åringen Axel Rindell som då lämnade Toronto Maple Leafs organisation efter att han inte slagit sig in i NHL och åkt upp och ned mellan AHL och ECHL.

Den spelskicklige Rindell har därefter blandat och gett på isen likt hela laget, där han stundtals visat upp sina kvaliteter i spelet med puck. Och mot Oskarshamn kom också första målet i Timråtröjan, i hans tionde match.

– Jag är väldigt glad över att ha fått göra mitt första mål nu och förhoppningsvis kan det komma flera.  Jag tycker att jag blir bättre och bättre för varje match och kommer in i systemet bättre och bättre hela tiden. Jag ser fram emot de kommande matcherna då de här små detaljerna sitter bättre och bättre hela tiden, som strukturen och sådant. Min förståelse för de bitarna kommer mer och mer och det gör mitt spel än enklare, säger Rindell till HockeyNews.se.

Målet, som innebar 1–0, kom i numerärt överläge, en spelform Rindell trivts i under sin karriär men där det dröjde ett antal matcher i Timrå innan han fick chansen att visa upp sig.

– Det var väldigt bra jobb framför mål av våra killar så det var enkelt för mig att bara lägga in pucken. Jag är väldigt glad över att ha gjort mitt första mål, så nu kommer det förhoppningsvis fler, säger Rindell och fortsätter:

– Det är min specialitet så det är kul. Jag pratade med "Ante" (Karlsson, tränare) inför första matchen och han sa att han först och främst ville få in mig i vårt spel genom att göra det bra i fem mot fem och därifrån ta det till powerplay. Det är där jag spelat hela mitt liv och försöker hjälpa laget där.

LÄS MER: Timrå stoppade förlustsviten: "Har hittat vägar att förlora tidigare"

Tränare Karlsson var nöjd över vad han fick se från sin finske högerskjutande back mot Oskarshamn och tycker att Rindell kommer allt mer till sin rätt för var dag som går.

– Axel har väldigt bra händer och ser öppningar spelet och kan vara vass i sitt passningsspel. Sedan tycker jag att han växer in i det mer och mer på den stora rinken och värderar mer och mer när han ska slå den öppnande passningen kontra att spela enkelt. Så jag tycker att han gör sin bästa match idag, säger han.

Rindell håller med.

– Ja. Jag tycker att jag blir bättre och bättre för varje match och kommer in i systemet bättre och bättre hela tiden. Jag ser fram emot de kommande matcherna då de här små detaljerna sitter bättre och bättre hela tiden, som strukturen och sådant. Min förståelse för de bitarna kommer mer och mer och det gör mitt spel än enklare, säger han.

Den finske backens mål var också det första vad som kom att bli matchen som bröt Timrås fem matcher långa förlustsvit.

– Det var en väldigt viktig seger för oss och det kändes riktigt skönt efter fem raka förluster. Det var väldigt viktigt för oss att bryta den här sviten. Senast så började vi bra, men släppte taget om matchen när vi hade alla chanser i världen att ta tre poäng. Så för oss var det här 60 bra minuter där vi gjorde det vi kommit överens om, så det var en bra match för oss, säger han.

Precis som mot Örebro gick Timrå upp i en 2–0-ledning i första perioden. Oskarshamn kunde sedan reducera med bara 17 sekunder kvar av andra perioden och det var nog många som snabbt drog sig till minnes Örebromatchen då gästerna vände och vann i den tredje perioden.

Men den här gången lyckades Timrå sätta stopp för det hela och ro i land tre poäng.

– Vi försöker göra vårt bästa varje kväll, men det är ett mentalt spel också. Vi har haft momentum på vår sida ett par gånger och sedan har vi släppt in ett mål och då kan det smyga sig in i huvudena på oss att ”okej, ska det gå såhär igen nu”. Så jag är glad över att sviten är över nu, säger Rindell.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)