U18-VM: Förlust i premiären mot Kanada

Alexander Zetterberg

Publicerad: 25 april 2024

Under kvällen startade U18-VM. Sverige fick inleda mot ett tufft motstånd där det blev förlust mot Kanada.

Kanada fick en pigg start och fick in två snabba mål. Efter 03.40 spräckte de nollan på Småkronorna genom Jett Luchanko och redan efter 09.15 kom tvåan, genom Malcolm Spence.

Men Sverige fick till en snabb reducering. Vid 11.33 fick Sverige in 2-1 genom Melvin Fernström. Målen i första perioden slutade inte där, utan det blev målrikt. Gavin McKenna fick in två puckar innan slutsignalen för första gick.

I andra perioden jagade Sverige ikapp, och Alexander Zetterberg satte dit två puckar som gav ställningen 4-3 till Kanada. Men kvitteringen kom aldrig och Kanada vann till slut med 6-3, efter att Matthew Schaefer och Carson Wetsch gjort målen, där det sista kom i tom målbur.

I slutet av andra perioden, vid 36.32 fick Kanadas Roger McQueen matchstraff för bentackling.

Alexander Zetterberg stod för poäng på alla Sveriges mål, och gjorde alltså tre poäng.

Sverige spelar nästa match på lördag mot Kazakhstan.