HockeyNews
PLUS

Allsvenska klubben portade supportrar

(166) Ljungby arena
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 22 september 2017

FacebookXWhatsApp

Hemmapremiär och fest i Ljungby Arena. Men inte för alla. Troja/Ljungby valde att porta supporterfalangen Ultras Ljungby. – Vi har krigat i ettan men nu får vi inte komma in, säger August Eliesson, en representant för supportergruppen, till Radio Kronobergs journalist Per Brolléus.

Troja vann mot Karlskoga med 2–1 efter straffar, men mycket av snacket under och efter matchen har handlat om klubbens beslut att porta en av Trojas supporterfalanger.

I en video som Radio Kronobergs journalist Per Brolléus publicerade på twitter var det upprörd stämning utanför arenan hos flera av Ultras Ljungbys representanter, som helt enkelt inte var välkomna in.
– Vi har inte fått någon förklaring, varför vi har fel kläder för att komma in på deras arrangemang? Det är tredje säsongen som vi finns och de drar igång detta nu?! På vår egen hemmapremiär som vi längtat efter i tre år. Vi har krigat i ettan men nu får vi inte komma in, säger August Eliesson i videon, enligt Aftonbladet.
I en intervju med C More efter matchen förklarar Trojas ordförande Per Wass beslutet på följande sätt:
– Vi har en falang som kallar sig ultras och de uppträder i svarta tröjor och står för saker vi inte vill förknippas med, säger han. 
– Det är fascism och liknande grejer de står för. Tidigare har de även uppträtt på ett dåligt sätt på bortamatcher. Vi vill inte bli förknippade med det. Vi vill ha supportrar som uppträder i rödvitt och hejar på rätt sätt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)