HockeyNews
PLUS

Plötsliga beskedet: Högberg lämnar Linköping

(913) Marcus Högberg
Henrik Sjöberg

Publicerad: 26 april 2024

FacebookXWhatsApp

Marcus Högberg lämnar Linköping.
Han har tackat ja till ett NHL-kontrakt.

29-åringen skrev i våras på ett kontrakt som gäller till 2028 för spela i Linköping och Europa.

Men ett NHL-kontrakt ställer nu de planerna på ända.

– Det känns så klart kul att få den här chansen igen. Jag var inte riktigt beredd på att något sådant här skulle dyka upp, men är väldigt glad och taggad att få testa mina vingar på den yttersta världseliten igen, säger MArcus Högberg till hemsidan och fortsätter:

– Samtidigt har det varit jobbigt och ett tufft beslut att ta. Linköping Hockey Club betyder allt för mig. Alla som jobbar i och runt klubben, alla supportrar, alla partners, mina lagkamrater – det är som en extra familj för mig. Jag har så många jag vill tacka som har varit bidragande till göra mig till den målvakt och person jag är idag.

Högberg tillhörde mellan 2016 och 2021 Ottawas organisation. Det är inte känt vilken klubb han signerat med nu.

Sportchefen Peter Jakobsson till hemsidan:

  • Det är självklart ett mycket tufft besked för oss att få i det här läget. Samtidigt sker det relativt tidigt vilket gör att vi tämligen omgående kan sätta in en ny plan till verket och gå vidare. Visst blir det ett större jobb för oss att dra, men det är vårt jobb att vara beredda att sådant här kan inträffa när man har väldigt duktiga hockeyspelare omkring sig.
  • Samtidigt är vi glada för ”Mackans” skull. Återigen, när målvakter som Marcus Högberg gör avtryck på det sättet han har gjort så får man alltid vara beredd på att det här kan ske. Vi stängde dörren till Schweiz, men att stänga dörrar till NHL är alltid lite svårare då det är en dröm för varje hockeyspelare där ute att få spela där borta.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)