Skellefteås stora steg mot CHL-final

(31324) Dylan Sikura

Publicerad: 9 januari 2024

Skellefteå har tagit ett stort steg närmare final i CHL.

Skellefteå gick in i semifinalen i CHL mot tjeckiska Vitkovice som favoriter och öppnade matchen starkast, utdelningen kom tidigt efter att Linus Lindström rakat in en retur på ett skott från Petter Granberg.

Dryga minuten senare åkte Oskar Nilsson ut för en hooking och Vitkovice fick en chans att visa upp sitt sylvassa powerplay. Det dröjde inte länge innan Vitkovices interna poängligaledare Dominik Lakatos dundrade kvitteringen. Målet gav tjeckerna rejält med vind i seglen och två minuter efter kvitteringen kunde Vitkovices Rastislav Dej göra 2–1 efter en bjudning av Petter Granberg.

Några minuter senare utvisades Pär Lindholm för en slashing och matchen såg ut att kantra åt Vitkovice, men snarare än utökad tjeckisk ledning så kunde Martins Dzierkals i Skellefteå snappa upp en lös puck och sätta kvitteringen i numerärt underläge.

I andra perioden fick Skellefteå ett tydligare grepp om matchen och skapade flera långa anfall. Utdelningen kom tidigt i perioden när Dylan Sikura hittade Pär Lindholm med en passning över centrallinjen som Lindholm kunde stöta in i nät.
 Sikura var sedan i farten igen tidigt i den tredje perioden när han direktsköt in 4–2 pucken för Skellefteå efter en fin passning av Oskar Nilsson.

Efter det släpptes inte Vitkovice riktigt in i matchen då Skellefteå spelade förståndigt med puck och stängde mycket yta i mittzonen. Två sena utvisningar av Skellefteå ger Vitkovice chansen att spela 5 mot 3 i 30 sekunder i matchens slutskede men de skapade inga större farligheter och Skellefteå går in i returmötet den 16 januari med ett fint utgångsläge och stora möjligheter att avancera till final.