HockeyNews
PLUS

Klart: Succémålvakten skriver NHL-kontrakt

Filip Larsson
Bildbyrån

Publicerad: 29 april 2024

FacebookXWhatsApp

Leksands målvakt Filip Larsson har haft ett fint första år i Leksand. Så fint att han nu skriver NHL-kontrakt, meddelar Leksand på sin hemsida.

Han kom till Leksand inför säsongen. Året innan blev det spel i Kristianstad.

Det blev succé i Leksand. Han stod totalt 28 matcher med en räddningsprocent på 92,0% i grundserien. I slutspelet blev det fem matcher och 92,9%. Nu skriver han NHL-kontrakt meddelar Leksand på sin hemsida.

– Säsongen som gick var helt fantastisk både på och utanför isen med alla grymma lagkamrater och ledare i hela föreningen samt alla supportrar som stöttat oss lika mycket hemma i Tegera som på alla andra arenor runt om i Sverige. Trots att jag och min familj endast varit här i en säsong så har det varit en tid i vårt liv som alltid kommer betyda otroligt mycket för oss alla tre. Nu har jag fått en stor möjlighet i Nordamerika, en möjlighet jag och min familj valt att ta. Med det sagt vill vi tacka alla som bidragit till att vi trivts så bra som vi gjort i Leksand. Tack för den här gången!, säger Larsson till Leksands hemsida.

Leksands GM Thomas Johansson säger följande:

– Vi gläds oerhört med Filip! Vi vill vara den typen av organisation som skapar dessa möjligheter för våra spelare, då händer sådant här. Nu får vi se över vår målvaktssida och bestämma hur vi hanterar den uppkomna situationen, säger Johansson till klubbens hemsida.

Larsson fick även debutera och spela tre matcher med Tre Kronor nyligen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!