HockeyNews
PLUS

Oväntade klubbvalet för svenskbekantingen

(14868) Greg Squires
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 13 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Greg Squires har ett tidigare förflutet i Sverige med spel i klubbar som Örebro och Oskarshamn.
Efter en turbulent säsong i vintras väljer nu 32-åringen ett minst sagt annorlunda klubbval.

Greg Squires slog igenom i Oskarshamn säsongen 14/15 när han sprutade in poäng i HockeyAllsvenskan. Succén i Småland gav eko till övriga hockeysverige och säsongen därpå spelade amerikanen i SHL och Örebro där han gjorde två säsonger i följd.

Efter sejouren i SHL blev det istället en flytt till Kina för Squires del som fick chansen att spela med KHL-klubben Kunlun Red Star. Totalt gjorde forwarden två säsonger i KHL innan det väntade en minst sagt rörig säsong i fjol.

Den högerfattade forwarden inledde hösten med spel i Österrike men efter enbart sex matcher i Graz99ers blev det istället en flytt till Finland. Ny klubbadress blev TPS där Squires hann med 14 matcher innan det var dags att packa väskorna igen. Amerikanen avslutade säsongen i våras med spel i Schweiz och Ticino Rockets i NLB.

Tidigare i somras kunde HockeyNews.se berätta att Squires var aktuell för en återkomst till Sverige när Modo enligt uppgift var intresserade av forwarden. Men någon återkomst till svensk mark blir det inte, istället väntar ett minst sagt annorlunda klubbval.

LÄS MER: Modo på jakt efter spets – SHL-meriterad forward aktuell: "Inget jag vill kommentera" 

Kommande säsong väntar nämligen spel i Frankrike för Squires som skrivit på för toppklubben Rouen. Förra säsongen slutade laget på en andraplats i Ligue Magnus strax bakom Grenoble.

***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)