HockeyNews
PLUS

Nobbar hemflytt – vill fortsätta utomlands

(9030) lukas löfquist
Bildbyrån

Publicerad: 17 juni 2019

FacebookXWhatsApp

Han lämnade Sverige och Hockeyallsvenskan mitt under den förra säsongen.

Lukas Löfquist, 23, har inga planer på att återvända.

– Jag trivs väldigt bra utomlands och det är kul att inte bo i Sverige, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Den 23-årige, före detta DIF-junioren gjorde två säsonger i Nordamerika mellan 2015 och 2017, först i OHL och därefter i ECHL.

Han flyttade hem till Sverige hösten 2017 och gjorde en säsong i Västervik i Hockeyallsvenskan innan han skrev på för seriekonkurrenten Vita Hästen för ett år sedan.

I Norrköping lyfte det emellertid inte och Löfquist lämnade för franska Mulhouse. 

Där trivdes han.

– Det var väldigt rolig hockey och det passade mig bra. Jag visste inte så mycket om den franska ligan innan jag kom dit, men jag är positivt överraskad. Det får vara tolv importer i varje lag så det var många nordamerikaner, ryssar, slovaker och lettländare. I Mulhouse var det en hel del äldre spelare men allting fungerade jättebra. Det var mycket bättre hockey än jag trodde, säger han till HockeyNews.se.

Löfquist flyttade ner till Frankrike vid jul, gjorde ett par matcher men skadade sig, något som höll honom borta i sex veckor. När han väl kom tillbaka väntade negativt kval där han sköt fem mål och totalt åtta poäng på fem matcher.

Någon fortsättning i Mulhouse blir det däremot inte. Klubben har tvingats skära i spelarbudgeten och Löfquist är nu på jakt efter en ny klubbadress.

Det lutar åt att det blir en fortsättning nedåt Europa – att flytta hem till Sverige är inte aktuellt.

– Jag har lite alternativ men det är mest i Europa. Jag trivs väldigt bra utomlands och det är kul att inte bo i Sverige, säger han.

Hur var de två säsongerna i Sverige?

– Det var kul både i Västervik och Hästen, men jag tycker bara att hockeyn är lite roligare i USA, Kanada och i Europa. I Frankrike var det lite mer offensiv hockey än i allsvenskan, det var inte lika strikt, lite friare och inte lika mycket spelsystem eller hårda regler över vad man ska göra. 

Var det därför det inte fungerade i Hästen?

– Nej, det tror jag inte. Ibland går det bra, ibland inte. 

Han säger att “det är ganska nära” att bli klart med en ny klubb och att en fortsättning i Frankrike är ett av de hetaste alternativen, men han håller alla dörrar öppna.

– Ja, jag bryr mig egentligen inte var jag bor eller spelare så länge nivån är tillräckligt bra. Jag har inga problem att bo var som helst. Efter året i ECHL var det nära att det blev spel Kina, i Kunlun Red Stars andralag, så jag har alltid varit öppen för att spela var som helst, säger han.

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)