HockeyNews
PLUS

Morabacken klar för ny klubb

(3929) Keaton Ellerby
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 13 september 2018

FacebookXWhatsApp

Mora har backbrist dagarna före SHL-premiären.
Men nu står det klart att kanadensaren Keaton Ellerby väljer spel i Tyskland kommande säsong.
– Keaton kommer att komplettera vår defensiv, som var för tunn för oss i händelse av en allvarlig skada, säger Iserlohns sportchef Karsten Mende till klubbens hemsida .

Dalaklubben Mora IK har drabbats av skador på backarna Daniel Grillfors, Joakim Lilliehöök och förre lagkaptenen Tomas Skogs. Det ställer till bekymmer med bara dagar kvar till SHL-premiären.

På marknaden har den förre Morabacken Keaton Ellerby, 29, funnits fram tills på torsdagen. Men nu har Ellerby, som inte missade någon av Moras 52 SHL-matcher förra säsongen, skrivit på ett ettårskontrakt med den tyska DEL-klubben Iserlohn.

Kusin till NHL-stjärnorna

Ellerby, som är kusin till NHL-stjärnor som Shane Doan och Carey Price, hade näst mest istid i Mora förra säsongen med lite drygt 19 minuter per match.

– Vi har värvat en spelare som enligt den information vi har fått in kan göra ett utmärkt defensivt jobb och som på ett tillförlitligt sätt och med stor erfarenhet kan göra poäng i de sista sekunderna av en match. Han har ett bra förstapass och vem kan också städa upp framför målet, säger Iserlohns tränare Rob Daum till klubbens hemsida .

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!