Luleå utslaget efter videogranskning

Jesper Sellgren

Publicerad: 27 mars 2024

Luleås slutspelsresa är över, Växjö är vidare till semifinal efter att ha avgjort i förlängningen.

Luleå tog sig vidare från åttondelen efter att ha besegrat Örebro i den tredje och avgörande matchen. I kvartsfinalen väntade serietvåan Växjö.

Efter tre spelade omgångar leder fjolårets mästare Växjö matchserien med 3-0.

Inför onsdagens möte i Luleå är kravet tydligt. Det är vinna eller försvinna som gäller för Luleå.

"Inte riktigt där vi vill vara"

Växjö har fått en drömstart i den fjärde kvartsfinalen efter att grundseriens poängkung Emil Sylvegård spräckt nollan 08.43.

– Det är väl helt okej, kanske inte riktigt där vi vill vara. Samtidigt gör Växjö det bra, vi kommer inte riktigt in på dem. Det är en jämn period, de gjorde mål, det gjorde inte vi. Vi släpper till ett jätteläge till här i slutet, men annars är det rätt tillknäppt, säger Niklas Olausson till TV4 efter den första perioden.

14.18 i den andra perioden kvitterar Jesper Sellgren. Målet var hans första i slutspelet.

Luleås säsong är över

17-1 skrevs skotten till i den tredje perioden. Men trots Luleås rejäla övertag lyckades de inte trycka in en ledningspuck och matchen togs till förlängning.

11.44 i den fjärde perioden skickar Kalle Kossila Luleå på semester. Växjö vinner kvartsfinalserien med 4-0.