HockeyNews
PLUS

Lämnar för Nordamerika: "Sugen på mer hockey innan säsongen är slut"

(27056) Emil Andrae
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 16 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Emil Andrae väljer att fortsätta säsongen i Nordamerika. 

Den 21-årige backen har åkt över till Philadelphia Flyers farmarlag i veckan. 

– Till en början kommer jag vara i AHL-laget och träna med dem, säger Andrae till HV71:s hemsida.  

HV71:s säsong är över efter att laget säkrat SHL-spel i den sista omgången. För Emil Andrae fortsätter dock säsongen – på andra sidan Atlanten. Backen som draftades av Philadelphia flyers som nummer 54 2020 har åkt över till Nordamerika för att spela med farmarlaget Lehigh Valley Phantoms. 

– Till en början kommer jag vara i AHL-laget och träna med dem. Sedan får vi se om det blir aktuellt med matcher. Jag känner mig fräsch i kroppen och sugen på mer hockey innan säsongen är slut, säger Emil Andrae.

21-åringen svarade för 26 poäng på 51 matcher i SHL i år. Han fick sitt stora genombrott under förra säsongen då han blev utsedd till årets junior med sina 33 poäng på 41 matcher i Hockeyallsvenskan. Han svarade även för åtta poäng på sju matcher under J-VM samma säsong. Han har nu skrivit på ett tryout-kontrakt som möjliggör spel i Phantoms under slutet av grundserien samt slutspelet – det blir ett första steg för Andrae att försöka etablera sig i Nordamerika. 

Emil Andrae har kontrakt med HV71 även över nästa säsong. Men om han skulle skriva kontrakt med Philadelphia Flyers är det NHL-klubben som avgör om han ska spela i Nordamerika eller lånas tillbaka till Sverige. 

LÄS MER: GENOMGÅNG: Säsongen över för HV71 – så ser läget ut inför nästa säsong

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!