HockeyNews
PLUS

Kimby klar i Almtuna – men DIF får vänta

(29861) Robert Kimby
Bildbyrån

Publicerad: 14 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Robert Kimby har under en längre tid varit ett högintressant namn som ny huvudtränare för Djurgården.
Nu är säsongen över för hans nuvarande klubb Almtuna och hans kontrakt löper ut om bara sex veckor. Kan det bli Djurgården redan nu?
Så här svarar Stockholmsklubben.

Hockeynews berättade i november att Almtuna-tränaren Robert Kimby, 39, är ett hett namn att ta över som huvudtränare i Djurgården kommande säsong.
Och Aftonbladet har slagit fast att det blir Kimby som tar över som tränare i Djurgården den 1 maj 2024.

"Honken" och Andersson kvar i DIF

Hockeynews har berättat att Michael Holmqvist och Patrik Andersson då blir assisterande coacher till Kimby. Båda har kontrakt med Djurgården till 2026.
Almtuna har spelat färdigt för säsongen efter att ha blivit utslaget av Nybro i det allsvenska slutspelet. Det gör att Robert Kimbys tid i Uppsalaklubben i praktiken är över även om han har kontrakt till den 30 april.

Frågan är om Robert Kimby skulle kunna ta klivet över till Djurgården lagom till kvartsfinalspelet för att förenas med Holmqvist och Andersson sex veckor tidigare än planerat?

Ingen bekräftelse än från DIF

Djurgården har inte bekräftat att Robert Kimby blir nästa huvudtränare i klubben. Enligt sportchefen K-G Stoppel kommer den nuvarande tränarstaben med Michael Holmqvist som huvudtränare, Patrik Andersson som assisterande och Fredrik Mikko som målvaktstränare inte att förändras under slutet av säsongen.
– Nej, det har vi inte för avsikt att göra. Vi har de tränare vi har just nu, säger Stoppel till Hockeynews.
Han är noga med att understryka att Djurgården inte har kommunicerat någonting annat än att Holmqvist och Andersson ska leda laget säsongen ut.
– Vi har ”Honken” och Patrik som har lett laget och det kommer de fortsätta att göra.
Något tillskott, i form av Robert Kimby, ser därför inte ut att komma in.
– Det har vi inga planer på att göra här och nu, säger K-G Stoppel. ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)