HockeyNews
PLUS

Karriären är över för förre Modo- och Rögleforwarden – nu börjar nästa

(24115) Jordan Smotherman/Modo
Anders Bjurö/Bildbyrån

Publicerad: 30 juni 2022

FacebookXWhatsApp

Spelarkarriären är över för den förre SHL- och allsvenske forwarden Jordan Smotherman. Men snart börjar han på sitt nya jobb.

Worcester Railers i ECHL blev slutstation på en lång karriär för forwarden Jordan Smotherman. Den nu 36-årige amerikanen har spelat för Tingsryd, Karlskrona, Rögle och Modo i Hockeyallsvenskan. I januari 2015 kom han till allsvenska Rögle från Pelicans i Finland och var med om att hjälpa Ängelholmslaget till SHL.

Smotherman spelade sedan en säsong i SHL där det blev 14 mål och totalt 19 poäng på 52 matcher under 2015/2016. Modo blev hans sista svenska klubb och där gjorde han ett gästspel säsongen 2016/2017 och bidrog bland annat med åtta mål och en assist på 14 allsvenska matcher.

LÄS MERTränaren lämnar allsvenska klubben: "Anklagelser och indirekta hot"

Under sin sista säsong som spelare var Jordan Smotherman lagkapten i ECHL-laget Worcester Railers. Det blev 52 poäng (30 mål, 22 assist) på 61 matcher vilket gjorde honom till lagets poängkung och han slutade på topp.

Nu blir han huvudcoach och general manager för Worcester, skriver klubben på sin hemsida. Worcester Railers samarbetar med NHL-klubben New York Islanders. Parallellt med spelarkarriären har han de två senaste åren jobbat som scout åt det kanadensiska juniorlaget Quebec Remparts och han har erfarenhet av att hjälpa till som assisterande coach.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)