HockeyNews
PLUS

Ingen fortsättning i den tyska klubben för förre HV71-forwarden Ullström

(21899) David Ullström
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 10 mars 2023

FacebookXWhatsApp
Det blir ingen fortsättning i tyska Schwenningen för den förre HV71-forwarden David Ullström.
Klubben, som uppges uppvakta Örebros Jani Lajunen, gör förändringar inför kommande säsong.

David Ullström, 33, är en av sju spelare i Schwenningen som inte erbjuds nytt kontrakt inför kommande säsong i DEL. Ullström, som har varit skadeförföljd de senaste säsongerna, spelade bara tre matcher med HV71 i Hockeyallsvenskan förra säsongen.

I oktober skrev han ett provkontrakt med Schwenningen, vilket förlängdes säsongen ut. Ullström gjorde två mål och tre assist på 17 DEL-matcher. Laget missade slutspel och blev tolva i ligan. Inte heller den amerikanske före detta Oskarshamns-forwarden Mitch Wahl, 33, blir kvar i Schwenningen.

– Mitt tack går till alla spelare som inte längre kommer att vara en del av klubben efter säsongen. De avslutande samtalen var väldigt ärliga och konstruktiva, vilket visar hur mycket hjärta och själ alla lagt ner på det gångna året. Jag önskar killarna all lycka i framtiden, säger klubbdirektören Stefan Wagner till Schwenningens hemsida.

LÄS MERGENOMGÅNG: Säsongen över för HV71 – så ser läget ut inför nästa säsong

Den förre Färjestadsbacken Ville Lajunen har ett utgående kontrakt med den tyska klubben som uppges visa intresse för Lajunens bror, Örebrocentern Jani Lajunen, inför kommande säsong. Ville Lajunens besked låter vänta på sig.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!