HV71 klart för SHL – krossade Oskarshamn

HV71

Publicerad: 29 mars 2024

Åke Stakkestad har stundtals varit petad under säsongen.
I den sjunde och helt avgörande matchen klev forwarden fram och blev stor hjälte med sina två mål.

En SHL-plats och hela 47 miljoner i tv-pengar stod på spel i Husqvarna Garden under långfredagen.

Då klev en oväntad hjälte fram för HV71. Forwarden Åke Stakkestad, som stundtals varit petad under säsongen gav hemmalaget ledningen blott tre minuter in på mittenakten när han petade in en retur bakom Tomas Rydén.

– Han gör det där viktiga, viktiga 1–0 målet i en period som Oskarshamn annars börjat väldigt bra, säger TV4:s Sanny Lindström.

Sex minuter senare gjorde backen Oliwer Kaski 2–0 på direktskott. Sedan var det dags för Åke Stakkestad att kliva in i handlingarna igen.

Bobby Nardella lastade mot mål och Åke Stakkestad kunde styra in 3–0 bakom Tomas Rydén. Ett mål som fick Oskarshamn att ta timeout.

– Nu har han gjort lika många mål i den här matchen som i grundserien, utbrister TV4:s kommentator Johan Edlund.

– Vilken kväll för Stakkestad som har haft en tuff säsong och varit in och ut i laget, säger Sanny Lindström.

I den tredje perioden fortsatte HV71:s pulverisering och Nick Shore och Oliwer Kaski kunde fastställa slutresultatet till hela 5–0. Därmed väntar spel i Hockeyallsvenskan för Oskarshamn kommande säsong.