HockeyNews
PLUS

DIF-spelaren nära att skjuta segern till Sverige

SWE U18
SVT

Publicerad: 28 april 2024

FacebookXWhatsApp

Linus Eriksson lämnade Stockholm efter finalförsluten i Hockeyallsvenskan för att spela VM. 18-åringen har visat upp fin form men i matchen mot Tjeckien räckte inte hans poäng till en seger. Småkronorna fick till slut se sig besegrade efter straffar.

12.56 i den första perioden trodde Tjeckien att de hade en puck i mål, men efter videogranskning dömdes de bort. De skulle däremot få sin revancsh när Petr Sikora 05.58 i den andra perioden spräckte nollan i numerärt överläge.

I samband med Tjeckiens ledningsmål drog Felix Öhrqvist på sig ett tio minuter personligt straff för Unsportsmanlike conduct.

Tjeckien ökade på sin ledning ytterligare i mittperioden via Adam Jecho. Med 18 sekunder kvar av perioden stod Victor Eklund för ett viktigt reduceringsmål innan periodpaus. Han assisterades av Djurgårdskollegan Linus Eriksson och Valter Lindberg.

Djurgårdarens fina form

Eriksson fortsatte med sin fina poängskörd som han haft under mästerskapet när han kvitterade 13.47 i den tredje perioden. Målet gjordes i numerärt överläge.

Matchen togs till förlängning och slutligen straffar. Eklund bommade sin straff, lika så gjorde både Melvin Fernström och Alexander Zetterberg. Eriksson blev enda svensk som satte sin straff samtidigt som Tjeckien satte tre raka.

Småkronorna har sedan tidigare en seger mot Kazakhstan och en förlust mot Kanada i bagaget. Den fjärde och sista gruppspelsmatchen spelas den 30 april mot Schweiz. Småkronorna ligger just nu trea i gruppen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!