HockeyNews
PLUS

Poängkung klar för SHL: "Härlig utmaning"

Joona Ikonen
Bildbyrån

Publicerad: 5 april 2024

FacebookXWhatsApp

Malmö Redhawks förstärker sin forwardsbesättning till nästa säsong. 25-årige Joona Ikonen är klar för klubben.

Joona Ikonen lämnar Ilves och förstärker Malmö Redhawks forwardsbesättning inför nästa säsong.

– Vi är glada över att Joona kommer till oss för att fortsätta sin utveckling. Joona är en smart spelare, en pålitlig spelare i alla spelformer och som dessutom tävlar oerhört hårt ute på isen. Han har haft en bra utveckling de senaste åren i Finland och nu är tiden inne att ta nästa steg, vi är glada över att det är hos oss i Malmö, säger sportchef Björn Liljander till klubbens hemsida.

"Verkligen glad"

Ikonen själv berättar om känslan att flytta till Sverige och spela för Malmö nästa säsong.

– Jag är verkligen glad över att komma till Malmö och har hört många bra saker om både klubben och staden. Den där pålitliga spelaren som Björn nämner är precis så som jag vill uppfattas. Jag är kanske inte störst till storleken men jag tycker om att spela fysiskt, att bidra med energi ute på isen i varje byte och hjälpa mitt lag att vinna matcher, säger han.

Kontraktet med Ikonen är skrivet till och med säsongen 2025/2026.

Dubbla personbästa

25-åringen fick sitt genombrott 2018/2019 när han noterades för 35 poäng i grundserien. De två senaste säsongerna har han växlat upp ytterligare med dubbla personbästa.

De senaste årens utveckling har gett honom chansen i det finska landslaget.

Att nu få chansen i SHL, det kommer att bli en utmaning.

– SHL är absolut, i mina ögon, den bästa ligan i Europa så det kommer bli en härlig utmaning. Även om mina stora styrkor kanske ligger i skridskoåkningen och i spelet runt mål så vill jag ändå se mig som ganska all-round. Jag gör mitt jobb både i en mer defensiv eller en mer offensiv roll och vill bidra med det jag kan för att laget ska vinna.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!