HockeyNews
PLUS

Efter fiaskot – nedstämd Mitell: "Besvikna"

Tomas Mitell
Foto: TV4.

Publicerad: 27 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Seriesegrarna Färjestad är utslaget efter 0-4 i matcher mot play-in laget Rögle. Tomas Mitell var samlad men rejält besviken efter matchen.

Rögle blev klara för kvartsfinal efter att ha besegrat Timrå med 2-0 i matcher i åttondelen. I kvarten väntade tuffast tänkbara motstånd, seriesegrarna Färjestad. Men Ängelholmslaget har chockat Färjestad från första stund och är nu klara för semifinal efter 4-0 i matcher mot seriesegrarna.

– Vi är såklar ruggigt besvikna och förbannade. Det går fort i playoff. Vi vaska match ett och delvis match två. Sedan tycker jag vi ger det en bra chans här nere, men inte riktigt marginaler med oss. Så är det, säger Tomas Mitell till TV4.

Blev bättre efter hemmamatcherna

FBK-coachen tycker att de ryckte upp sig efter de två första förlusterna på hemmaplan. De hade bättre kontroll på pucken.

Däremot har toppspelare som Viktor Ejdsell, David Tomasek och Linus Johansson inte levererat på samma sätt som i grundserien. Ett problem som FBK-coachen lyft under matchserien.

Vad orsaken kan vara är svårt att ge något svar på.

– Det klart att vi behöver ha våra bästa spelare bättre och vara bättre. Jag tycker de blir bättre allt eftersom.

Besvikelse

Färjestad vann grundserien men får nu se sig utslagna redan i kvartsfinalen, målen var betydligt högre i Karlstadslaget.

– Vi vinner serien, vi gör en stabil och bra grunserie. Sedan är man ute på sex dagar, så det klart det går att värderas lite hursomhelst.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)