HockeyNews
PLUS

Backlund: Fyrverkeri att vänta i Saab Arena

PP Linköping
Peter Holgersson/Bildbyrån

Publicerad: 28 mars 2024

FacebookXWhatsApp

På torsdagens SHL-meny finns dubbla kvartar att avnjuta. Leksand - Frölunda har bjudit på tillknäppta matchbilder och jag tror inte att den fjärde duellen blir något undantag. Dessutom trycker Linköping gasen i botten i sitt försök att förlänga matchserien. Kompletterar gör långfredagens rysare i Husqvarna Garden. Lycka till vid rygg!

Spelstopp: 18:59

Leksand - Frölunda: Under 4,5 mål @ 1,93

Frölunda knep en 2-1-seger i match tre och leder därmed matchserien med samma siffror. Särskilt rättvist var det dock inte. Göteborgarna spelade visserligen upp sig efter hand, men var rejält tillbakatryckta i den första perioden. Då klev Lasse Johansson fram som den matchvinnare han är och bommade igen butiken helt och hållet. Helt nöjt var det ändå inte i VF-lägret, som insett att beroendet av förstalinans leverans och kreativitet inte är hållbart i längden.

Parallellt växer frustrationen i Leksand. De fina insatserna har radats upp, utan att de kunnat skörda frukten. Både i match två och tre har LIF förtjänat ett bättre öde och skulle de tvingas bege sig ner till Scandinavium om några dagar med risk för att säsongen ska ta slut skulle det inte kännas helt logiskt. Det är dock ingenting jag vill stänga dörren för - effekten av momentum i en matchserie är icke att förringa.

Värdarna lär ha fortsatta problem med att få hål på Lasse samtidigt som Filip Larsson högst troligt är åter mellan de egna stolparna. Med den tighta matchbild som vi genomgående sett ligger ett nytt målsnålt möte i korten. Under 4,5 till över 1,90 känns kanon.

Spel: Under 4,5 mål @ 1,93

Tävling: SHL

Plats: Tegera Arena

Tid: 19:00

TV: TV4 Hockey, TV4 Play

Linköping - Skellefteå: Över 5,5 mål @ 2,05

Nära skjuter ingen hare. Inget lejon heller, vad det verkar. Spelmässigt har Linköping överträffat alla förväntningar i alla tre matcher, och trots att de vid två tillfällen hamnat i tremålsunderlägen har östgötarna alltid lyckats kriga sig tillbaka och ordnat en förlängning. Väl där har det dock aldrig gått vägen. En onödig utvisning fällde avgörandet senast (3-4) och här är det bara full gas som gäller.

Skellefteå har å sin sida haft större spelmässiga problem än vad någon kunnat ana. Att Pudas är borta gör extremt stor skillnad för uppspelsfasen, där SAIK blivit rejält störda och tvingats göra många omtag. Lika anmärkningsvärt som det är att västerbottningarna vaskat sina övertag, lika anmärkningsvärt är det att de till slut lyckats dra det längsta strået. Det finns en vinnarmentalitet i Robban Ohlssons gäng.

Jag räknar med att LHC ser till att gå ut med flaggan i topp. Det innebär knappast att de kommer backa hem och foka på försvaret. Den offensiva disciplinen behärskar de bättre och en öppen matchbild är sannolikt att vänta. Det innebär att SAIK kommer få ytor. Den fullsatta salongen i Saab Arena har ett fyrverkeri att se fram emot. Över 5,5 baljor liras till 2,05.

Spel: Över 5,5 mål @ 2,05

Tävling: SHL

Plats: Saab Arena

Tid: 19:00

TV: TV4 Sport Live 2, TV4 Play

HV71 - Oskarshamn: Hemmaseger @ 2,01

Mer ångestmättat än så här blir det inte i SHL-sammanhang. Match sju i Husqvarna Garden. Vinnaren säkrar kontraktet, förloraren spelar hockeyallsvenskt till hösten. Matchserien har bjudit på tighta matcher, mycket kamp och mindre skönspel. Det känns fullt rimligt att vi nått fram till detta avgörande och jag tror att HV71 är väldigt glada över att ha fördel av hemmaisen.

Det innebär visserligen lite mer påtaglig press, men det gör marginell skillnad. Pressen vilar redan blytung på “Tjurarnas” axlar. André Petersson och hans vänner förmådde inte lösa biffen senast på resande skridsko (2-4), i en jämn drabbning där vad som i praktiken är Oskarshamns tredjespade, Tomas Rydén, vann målvaktsmatchen. Filander hade också en edge i den taktiska kampen.

De stora stjärnorna i bägge läger behöver kliva fram. Strålman, Petersson och Borgström mäter svärd med Engsund, Oksanen och Lodin. Nog för att denna avslutning kommer att leva sitt eget liv, men att HV helt plötsligt står över dubbeldegen inför hemmafansen är svårt att beskriva. Som referens stängde den raka ettan i 1,69 i söndags. 2,01 på att Lindboms gäng triumferar efter tre perioder går inte att stå emot!

Spel: Hemmaseger @ 2,01

Tävling: SHL

Plats: Husqvarna Garden

Tid: 18:30 (fredag)

TV: TV12, TV4 Play

Trippeln

Leksand - Frölunda: Under 4,5 mål @ 1,93

Linköping - Skellefteå: Över 5,5 mål @ 2,05

HV71 - Oskarshamn: Hemmaseger @ 2,01

Totalt odds: 7,97

Klicka här för att följa våra tipsförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)