HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Oskarshamn nära värvning från SHL

Viktor Smeds
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 30 april 2024

FacebookXWhatsApp

Den lovande centern Viktor Smeds, 19, har gjort sitt i Rögle.
Nu är han i stället detaljer i från spel i Oskarshamn, enligt Hockeynews uppgifter.
– Vi går ut med spelarna som är klara i våra officiella kanaler, säger IKO:s sportchef Oscar Alsenfelt.

Tvillingarna Axel och Viktor Smeds har båda slagit sig in i Rögles A-lag under säsongen och fått viktig seniorerfarenhet. Axel Smeds har fått speltid i över 30 SHL-matcher inräknat slutspel, men för brodern Viktor har det varit något tuffare att slå sig in som ordinarie.

Nu har han också bestämt sig för att lämna för att ta nästa kliv i karriären. Enligt uppgifter till Hockeynews är 19-åringen bara detaljer i från att skriva på för nyligen degraderade Oskarshamn. De sista detaljerna förväntas falla på plats inom kort och därefter väntas övergången bli officiell.

Oskarshamns sportchef Oscar Alsenfelt vill varken bekräfta eller dementera att så blir fallet, utan säger bara följande i en kommentar:

– Vi går ut med spelarna som är klara i våra officiella kanaler. Du får vänta tills vi går ut med eventuella nya spelare, säger han.

Oskarshamn bygger helt nytt efter uttåget och kommer att behöva ett par billigare spelare som kan komplettera de dyrare toppspelarna. Där ses Viktor Smeds som ett bra alternativ och det är en spelare klubben ser väldigt stor potential i.

Forwarden har Helsingborgs HC som moderklubb men har fått sin hockeyfostran i Rögle och gått hela vägen via juniorakademin upp till A-laget. Den här säsongen blev det totalt 30 J20-matcher, sex SHL-matcher och ytterligare en i Hockeyettan med Kristianstad.

Nästa säsong är han en allsvensk spelare från start.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!