HockeyNews
PLUS

Även Frankrike stoppar sina KHL-spelare från att medverka i landslaget

(24571) Yohann Auvitu Stéphane Da Costa
Bildbyrån

Publicerad: 8 september 2022

FacebookXWhatsApp

Frankrikes ishockeyförbund följer efter andra förbund och stoppar sina KHL-spelare från landslagsspel på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Den förre Luleåbacken Yohann Auvitu är en av spelarna.

Enligt L’Équipe kommer de franska KHL-spelarna Yohann Auvitu och  Stéphane Da Costa inte att bli uttagna i landslaget så länge de spelar i KHL eller så länge som Rysslands krig mot Ukraina pågår.

KHL-spelare från Sverige, Finland och Tjeckien kommer inte att bli uttagna i sina landslag enligt beslut från respektive förbund. Den NHL-meriterade forwarden Stéphane Da Costa, 33, och backen Yohann Auvitu, 33, har varit nyckelspelare för Frankrike de senaste tio åren. Auvitu spelade 18 matcher för Luleå i SHL 2019/2020.

Da Costa är den här säsongen precis som förra i Avtomobilist Jekaterinburg. I KHL har han spelat 305 matcher och gjort hela 269 poäng (124 + 145).

LÄS MERBeskedet: KHL-spelarna stoppas från Tre Kronor

Yohann Auvitus övergång till Neftechimik Nizjnekamsk från finska HIFK blev officiell så sent som den 4 augusti. I och med det franska förbundets ställningstagande om KHL-spelare ser både Da Costa och Auvitu ut att missa kommande VM, som har flyttats från Sankt Petersburg i Ryssland till Finland och Lettland.

I fransk idrott är det endast basketförbundet som bett sina spelare att inte spela i Ryssland på grund av pågående anfallskrig mot Ukraina.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!