HockeyNews
PLUS
Modo Hockey dam
Artikelbild

Luleå: Fick energi av hatet från Modo

Luleå tog greppet om finalserien i SDHL. Ronja Savolainen gav gästerna ledningen i Örnsköldsvik. – Det var jättekul, framför allt när man såg hur mycket Modofans det var på läktaren. Det var skönt att tysta publiken. Man får alltid lite extra energi när man får lite hat mot sig, säger hon till [NSD](https://nsd.se/sport/ishockey/artikel/savolainens-hall-kaften-comeback-skont-att-tysta-publiken/r5vmm6wj).

15 mars 2024
Emma Nordin

Ställs mot moderklubben – i finalen: "Spännande"

Ikväll inleds SDHL-finalen mellan Luleå och Modo. För Luleås Emma Nordin, med sex SM-guld på meritlistan, blir det en speciell matchserie.

15 mars 2024
Luleå SDHL

Axell: "De är väl trötta på att vi är bäst"

Luleå har vunnit fem SM-guld i rad. Trots det har någon spelare från Luleå aldrig vunnit Guldhjälmen. – Spelarna i ligan röstar och de är väl trötta på att vi är bäst, säger Frida Axell till [NK](https://kuriren.nu/sport/ishockey/artikel/lulea-nobbas-pa-priset-igen-det-ar-vi-mot-ovriga-varlden/jnek6gmj).

13 mars 2024
Lina Ljungblom

Hon får Guldhjälmen 23/24: "Det värmer"

Nu får Lina Ljungblom ännu ett kvitto på sina framgångar. Modoforwarden tilldelas Guldhjälmen 2023/24. – Det som betyder mest är att det är spelarna som röstat, att då vinna värmer verkligen i hjärtat, säger Lina Ljungblom.

11 mars 2024
Modo

Modo klart för final – möter Luleå

Dagens vinst mot Brynäs innebär att MoDo kommer spela final i SDHL. Då väntar Luleå som motstånd.

10 mars 2024
(32000) Brynäs 9/2 PP

Backlunds stabilaste spik: Brynäs herrar

Det är med blandade känslor som jag konstaterar att fredagens Powerplay markerar slutet på den hockeyallsvenska grundserien. Ett vemodigt farväl, samtidigt som slutspelet är efterlängtat. Ska AIK hålla ut och knipa andraplatsen? Påverkar Björklöven av att ha BIK Karlskoga flåsandes i nacken? Och får vi ett skållhet play-in-derby? Häng med i jakten på den kryddade vinstpotten och bli varse!

8 mars 2024
Lina Ljungblom

Kvitterat: "Skriker som om dom vunnit SM-guld"

Modo tog vara på chanserna i numerärt överläge och har efter en 5-3-seger kvitterat i SDHL-semifinalserien mot Brynäs.

6 mars 2024