HockeyNews
PLUS

Axell: "De är väl trötta på att vi är bäst"

Luleå SDHL
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 13 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Luleå har vunnit fem SM-guld i rad. Trots det har någon spelare från Luleå aldrig vunnit Guldhjälmen. – Spelarna i ligan röstar och de är väl trötta på att vi är bäst, säger Frida Axell till NK.

Luleå har gått som tåget i SDHL. Laget toppade grundserien med 23 poäng mer än tvåan MoDo, och har tagit fem SM-guld i rad.

Med start från säsongen 19/20 delas guldhjälmen ut i SDHL. Den går till ligans mest värdefulla spelare som röstas fram av ligans spelare. Men trots framgången har inte någon Luleåspelare fått priset någon gång. I år fick MoDos Lina Ljungblom priset. Luleå och MoDo kommer att mötas i final.

– Spelarna i ligan röstar och de är väl trötta på att vi är bäst. Men alla har på sätt och vis förtjänat sina guldhjälmar också. Lina är duktig och jag unnar henne den, säger Luleås Frida Axell till NK.

Luleå har många spelare som gjort mycket poäng. I toppen av grundseriens poängliga hade Luleå fyra av fem spelare i topp 5. En anledning till att ingen från Luleå vunnit guldhjälmen någon gång, kan enligt Luleås Petra Nieminen vara för att man har ett jämnt lag. Och hon tycker inte att det är konstigt att någon i laget aldrig fått den, säger hon till NK.

– Jag tycker faktiskt inte det. Vi har ett riktigt bra och jämnt lag som arbetar tillsammans och att det inte är bara en spelare som reser sig över mängden. Det känns bra att Lina (Ljungblom) får priset, hon gör det riktigt bra. Det visar kanske också att de (Modo) inte har en jämna kvalité som lag, säger Nieminen till NK.

Finalserien i bäst av fem början på fredag. Luleå har hemmafördel i tre matcher.

ANNONS: Se alla matcher i TV4 – spara 900kr

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)