HockeyNews
PLUS
Luleå HF dam
Artikelbild

Luleå: Fick energi av hatet från Modo

Luleå tog greppet om finalserien i SDHL. Ronja Savolainen gav gästerna ledningen i Örnsköldsvik. – Det var jättekul, framför allt när man såg hur mycket Modofans det var på läktaren. Det var skönt att tysta publiken. Man får alltid lite extra energi när man får lite hat mot sig, säger hon till [NSD](https://nsd.se/sport/ishockey/artikel/savolainens-hall-kaften-comeback-skont-att-tysta-publiken/r5vmm6wj).

15 mars 2024
Emma Nordin

Ställs mot moderklubben – i finalen: "Spännande"

Ikväll inleds SDHL-finalen mellan Luleå och Modo. För Luleås Emma Nordin, med sex SM-guld på meritlistan, blir det en speciell matchserie.

15 mars 2024
Luleå SDHL

Axell: "De är väl trötta på att vi är bäst"

Luleå har vunnit fem SM-guld i rad. Trots det har någon spelare från Luleå aldrig vunnit Guldhjälmen. – Spelarna i ligan röstar och de är väl trötta på att vi är bäst, säger Frida Axell till [NK](https://kuriren.nu/sport/ishockey/artikel/lulea-nobbas-pa-priset-igen-det-ar-vi-mot-ovriga-varlden/jnek6gmj).

13 mars 2024
Jens Själin

Guldtränaren lämnar efter finalerna

Guldtränaren är i en ny final. Men sedan lämnar han, rapporterar [NSD](https://nsd.se/sport/ishockey/artikel/luleatranaren-lamnar-efter-finalserien/r4z21o0l). – Jag vill vara här och nu. Vi är ju mitt i ett slutspel. Vad som händer sedan tar vi då, säger Jens Själin till lokaltidningen.

12 mars 2024
FHC, LULEÅ (MONTAGE)

Giganten kan försvara guldet: "Bra dag att avsluta"

Frölundas säsong är över efter att Luleå vunnit matchserien med 3-0. Giganten Luleå har nu chansen att försvara SM-guldet.

8 mars 2024
Luleå

Klart: Luleå anställer sportchef

Luleå har senaste åren haft stor framgång i SDHL. Enligt [NSD](https://nsd.se/sport/ishockey/artikel/avslojar-lulea-hockeys-framtidssatsning-anstaller-sportchef/rgx13zxj) står det nu klart att klubben anställer en heltidsanställd sportchef på damsidan.

8 mars 2024
Frölunda - Luleå, SDHL

Mästarna stormar mot ny final – kan avgöra

Frölunda måste vinna fredagens match mot Luleå, annars är säsongen över för SDHL-nykomlingarna och Luleå är vidare till final.

6 mars 2024