Unge målvakten storspelade – då vann Västerås mot Djurgården

(25516) Ian Blomquist

Publicerad: 26 november 2022

Djurgården sköt och sköt, Ian Blomquist motade nästan allt.
Då kunde Västerås besegra Djurgården efter en dramatisk matchavslutning.

Västerås satte sig själva i ett 2–0-ledning när Marcus Bergman gjorde 2–0 fem och en halv minut in i tredje perioden. VIK kom dock att göra det svårt för sig i kampen som ändå slutade med seger.

Med 13 och en halv minut kvar av tredje perioden delade Anton Svensson ut en tackling mot Djurgårdens forwardstalang Jonathan Lekkerimäki. Efter videogranskning kom domarna också fram till att tacklingen var av den karaktär att den skulle bestraffas med ett matchstraff och fem minuters powerplay för Djurgården till följd.

Stockholmarna försökte och försökte, man tog till och med en time out halvvägs in i utvisningen, men utan lycka i jakten på reducering. Västerås, med unge Ian Blomquist mellan stolparna, stod emot det Djurgården skickade emot honom under utvisningen.

Men det kom en reducering, när dryga minuten återstod från Liam Öhgrens klubba. Målet skapade rejäl nerv i matchen och Djurgården forcerade, men fler puckar än en släppte inte 19-årige Blomquist förbi sig denna kväll.

Blomquist har nu räddat 82 av 84 skott på två matcher mot Djrugården den här säsongen.

Västerås IK–Djurgårdens IF 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)
Mål, VIK: Isak Skedung, Marcus Bergman
Mål, DIF: Liam Öhgren
Skott: 25–45 (9–10, 10–15, 6–20)