(15864) Oskar Steen
Nils Jakobsson/Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2020

Björklöven var på väg att tappa poäng för första gången denna säsong.
Då högg Oskar Steen till på bortre stolpen och skickade in 3–2 med dryga minuten kvar för att skjuta hem tre nya poäng.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Björklöven har gått som tåget i inledningen av säsongen och hade inför söndagens match mot Västervik tagit fyra av fyra möjliga segrar, alla under ordinarie tid.

Men under söndagen var det nära att det tog stopp.

Västervik, som kom från en förlust mot nykomlingen Väsby, stod upp förtjänstfullt på bortaplan och lyckades komma tillbaka från ett tvåmålsunderläge efter att Joakim Hagelin gjort sitt 100:e mål i allsvenskan reducerat innan Victor Öhman kvitterat.

Med drygt åtta minuter kvar ordnade Alex Hutchings en straff, men han lyckades inte överlista Västerviksmålvakten Felix Sandström.

Matchen såg då ut att gå till förlängning men med bara en minut och nio sekunder kvar att spela tog Oskar Steen chansen när den dök upp i numerärt överläge och skickade in 3–2.

Västervik tog därefter ut målvakten och skapade tryck i offensiv zon, och man fick dessutom avsluta med 13 sekunder i powerplay, men någon kvittering kom aldrig och Björklöven har nu fem raka trepoängare.

IF Björklöven–Västerviks IK 3–2 (2–1, 0–1, 1–0)