HockeyNews
PLUS

Fick lämna Örebro – nu är backen klar för spel i Tjeckien

(14500) Aaron Irving
Maxim Thore/Bildbyrån

Publicerad: 9 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Nick Eberts intåg i Örebro gjorde att Aaron Irving fick lämna.
Nu har kanadensaren gjort klart med en ny klubb.
Under torsdagen presenterades han av Litvinov i den tjeckiska ligan.

Efter en stark säsong i den norska ligan värvade Örebro den nu 24-årige kanadensaren Aaron Irving inför förra säsongen efter att de kommit överens om ett kontrakt på två år..

På 47 matcher i SHL blev det sedan 16 poäng för Irving – vars tid i Örebro tog slut i förtid. I samband med att klubben lyckades locka tillbaka Nick Ebert var det för många spelare som konkurrerade om istiden vilket ledde till att Irving fick se sig om efter en ny klubb.

En ny klubb som nu är klar. Under torsdagen presenterades han av den tjeckiska klubben Litvinov där han skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen med option på ytterligare ett år.

– Han är en back som har ett bra förstapass, ett bra skott och är högerfattad. Det finns inte så många sådana backar på marknaden, säger huvudtränaren Vladimir Orszagh, tidigare spelare i Djurgården och Luleå, till klubbens hemsida.

I Litvinov blir Irving nu lagkamrat med en tidigare Örebrospelare i form av Jakub Petruzalek, som noterades för fyra mål på 14 SHL-matcher säsongen 2015–16.

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)