HockeyNews
PLUS

VM-guldhjälten var på Örebros radar – nu är han kontraktslös och VM-klar

(23885) Sakari Manninen/Finland
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2023

FacebookXWhatsApp

Sakari Manninen sköt guldet till Finland i hemma-VM 2022.

Örebro uppvaktade den finska hjälten och nu är han klar för ännu ett hemma-VM.

Örebro hoppades förra våren på att kunna värva tillbaka den finländske forwarden Sakari Manninen efter fyra framgångsrika säsonger i KHL. Manninen var med i Finlands VM-guldvinnande lag i Tammerfors och den 31-årige forwarden var den som på övertid såg till att hela Finland fick fira guld efter vinsten mot Kanada.

Efter VM skrev Manninen på för NHL-klubben Vegas. Det blev inga NHL-matcher den här säsongen. Istället blev det spel i farmarlaget Henderson Silver Knights där han stod för 40 poäng (16 mål, 24 assist) på 53 AHL-matcher. Vegas spelar för närvarande åttondelsfinal i Stanley Cup-slutspelet, men där är han alltså inte med.

LÄS MEREfter degraderingen från SHL med Brynäs – Olkinuora uttagen i landslaget

Istället är Sakari Manninen klar för VM-spel med Finland och han kommer att ansluta till Czech Hockey Games i början av maj.

– Förra säsongen var Manninen en av våra betrodda spelare och framför allt en lagspelare utan dess like. Fantastiskt att ha ”Mane” i laguppställningen, säger Finlands general manager Jere Lehtinen i ett pressmeddelande.

Sakari Manninen är kontraktslös inför kommande säsong och kommer att ha många ögon på sig under VM i Tammerfors. Manninen vann både OS- och VM-guld förra säsongen. I OS gjorde han fyra mål och tre assist på sex matcher. I VM blev det sex mål och fyra assist på tio matcher.

I Örebro gjorde Manninen 28 poäng (11 mål, 17 assist) på 48 SHL-matcher 2017/2018.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!